Ειδήσεις

Η Εκπαιδευτική Ομάδα του ΕΚΑΒ στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας


Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του 1ουΠειραματικού Γενικού Λυκείου Καρδίτσας εκπαίδευση/ενημέρωση από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, Γιαννάκα Μαρία και Βούζα Ιωάννη,σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών στον σχολικό χώρο, αλλά και έξω από αυτόν.

«Είναι σπουδαίο να σώζεις μια ζωή» σημειώνεται στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας που διανεμήθηκε δωρεάν στους συμμετέχοντες από τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, και πράγματι η γνώση που αποκτήθηκε υπήρξε πολύτιμη, καθώς τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν  στον σχολικό χώρο-και όχι μόνο- είναι πολλαπλά. Οι εκπαιδευτές παρουσίασαν,με αμεσότητα, την τεχνική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης καθώς και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.  Ενημέρωσαν δε για τα έντεκα σημεία της πόλης στα οποία υπάρχουν οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Στη συνέχεια κάλεσαν κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά  να δοκιμάσει να προσφέρει ΚΑΡΠΑσε προπλάσματα και απάντησαν σε ερωτήσεις που δέχτηκαν  για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού, λιποθυμίας ή τραυματισμού.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τουσχολείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ για τη σπουδαία εθελοντική προσφορά τους.

Προηγούμενο άρθρο Φυσικές Καταστροφές στην εποχή της Κλιματικής Κρίσης : Πρόληψη – Αντιμετώπιση – Εθελοντισμός
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας με τον Σύλλογο φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας