Ειδήσεις

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας με τον Σύλλογο φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας


Με την πρόεδρο κα Σύλβια Σινάνη και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας Κωστής Νούσιος.

Τόσο η πρόεδρος όσο και τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τον προγραμματισμό μιας σειράς δράσεων ( εκδηλώσεις, ημερίδες κλπ), για τη νέα χρονιά. Δράσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο να προωθήσουν και να προβάλλουν το έργο του Αρχαιολογικού Μουσείου της πόλης και κατ΄επέκταση να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Η πιο σημαντική πτυχή όμως, όπως τόνισε η κα Σινάνη, είναι η προσπάθεια της καλλιέργειας του ενδιαφέροντος των νέων παιδιών για τις αρχαιότητες του νομού, τόσο για τα ευρήματα που φιλοξενούνται στο μουσείο, όσο και για τους φυσικούς αρχαιολογικούς χώρους. Η επαφή με τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσει τους νέους να γνωρίσουν γνωστά και άγνωστα κεφάλαια της ιστορίας μας.

Από την πλευρά του ο κ. Νούσιος επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα δράσεις που σχετίζονται με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Σε μια περιοχή μάλιστα όπως η Π.Ε Καρδίτσας, που ήδη έχουν ανασκαφεί σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι και έχουν αποδώσει σπάνια και μοναδικά ευρήματα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν μπορεί παρά να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που αναδεικνύει και προβάλλει την ιστορία μας και προσελκύει επισκέπτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Εκπαιδευτική Ομάδα του ΕΚΑΒ στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν οι κατά τόπους συνάξεις επ' ευκαιρία του διορισμού των νέων Εκκλησιαστικών Συμβουλίων