Ειδήσεις

Η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία πανηγύρισε τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον εν Βουναίνοις


Πραγματοποιήθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για την ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις, του αιματοβλύτη, που έλαβαν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Την παραμονή της εορτής, στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών  Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και  του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.

Προ της απολύσεως, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αγίου μας και η ευλόγηση των άρτων.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών

Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και  του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Τιμοθέου.

Προ της απολύσεως, ευλογήθηκε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου μας.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας, τελέσθηκε η ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού, η ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου και τα Εγκώμια αυτού. Των Ακολουθιών προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δύο επίκαιρες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας