Ειδήσεις

Η ΕΟΑΣΚ για την 7η Απριλίου – Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η ΕΟΑΣΚ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρία που πραγματοποιείται την Τετάρτη 7 Απριλίου και ώρα 7.00’ μμ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Καρδίτσας.

Ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, μετράμε χιλιάδες θανάτους, εκατοντάδες διασωληνωμένους, τις ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτες, την μετατροπή του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε σύστημα μιας νόσου. Αυτή η πανελλαδική κατάσταση είναι αντίστοιχη και στο νομό μας.

Είναι τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων που υποβάθμισαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, καθώς και το ότι συνεχίζεται η υποβάθμιση. Είναι εγκληματική η ευθύνη της Κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας, όπως επίσης που κρατάει κλειστές τις πόρτες των ιδιωτικών κλινικών στους ασθενείς της επιδημίας, την ώρα που διασωληνωμένοι ασθενείς αφήνουν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ.

Διαχρονικά πολύ χειρότερη ήταν η κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην ύπαιθρο. Τα Κέντρα Υγείας είναι αποδυναμωμένα, χωρίς γιατρούς, ειδικότητες, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και τα στοιχειώδη απαραίτητα μηχανήματα, με ουσιαστική μέριμνα το τελευταίο διάστημα εμβολιασμούς και κάποιες συνταγογραφήσεις.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, γενικότερα οι κάτοικοι της υπαίθρου είναι κυριολεκτικά απροστάτευτοι όχι μόνο στον κορονοϊό αλλά σε οποιαδήποτε απειλή ή αιτία ασθένειας, με χιλιάδες ηλικιωμένους, αρκετοί με επιβαρυμένη υγεία, που ζουν στον φόβο και την ανασφάλεια, ανυπεράσπιστοι σε οποιαδήποτε ασθένεια αφού θα πρέπει στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων να μεταβούν δεκάδες χιλιόμετρα για να έχουν μια στοιχειώδη εξέταση και περίθαλψη αν χρειάζεται.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική που δε διστάζει να βάλει ακόμα και την ίδια τη ζωή στη ζυγαριά του “κόστους-οφέλους”.

Δε θεωρούμε φυσιολογικό να πεθαίνουν άνθρωποι με φορητό αναπνευστήρα επειδή η κυβέρνηση ένα χρόνο τώρα δεν εξασφάλισε τον αναγκαίο αριθμό κρεβατιών ΜΕΘ που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Καταδικάζουμε τις επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος που πραγματοποιούνται. Η κυβέρνηση επιχειρεί με τον αυταρχισμό και την καταστολή να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της η οποία οδηγεί σε φτώχεια και εξαθλίωση. Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη και πικρή εμπειρία από την κρατική καταστολή και τα αγροτοδικεία, με στόχο το σταμάτημα της δράσης του. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα! Για μέτρα που θα ενισχύουν τα δημόσια νοσοκομεία και την ΠΦΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές. Για επίταξη του ιδιωτικού τομέα – χωρίς αποζημίωση. Για διεκδίκηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, μέσων θεραπείας και φαρμάκων, την εξασφάλιση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Γι’ ακόμα μια φορά ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς, τα ταξικά σωματεία, τους άλλους φορείς του κινήματος και δυναμώνουμε τις φωνές μας πίσω από τα καλυμμένα στόματα.

Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Απρίλη, στις 7  μ.μ., στη Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Έκρηξη κρουσμάτων covid στην Καρδίτσα με 46 νέα περιστατικά