Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης στο Μουζάκι


Στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια και τοποθέτηση σωλήνων άρδευσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020»», προχώρησε την Τρίτη 6/04, ο Δήμαρχος Μουζακίου Θεοφάνης Στάθης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Ν.Χαρισουλης & ΣΙΑ Ε.Τ.Ε.», παρουσία της αρμόδιας μηχανικού Σοφίας Κάλφα – Μανίκα. Η προμήθεια χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Θεοφάνης Στάθης, τόνισε: «Κατά την πλημμύρα της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου, προκλήθηκαν στον Δήμο Μουζακίου τεράστιες ζημιές στις υποδομές άρδευσης, οι οποίες χρήζουν άμεσης αποκατάστασης. Συγκεκριμένα τα επιφανειακά δίκτυα άρδευσης, που αποτελούνταν κυρίως από χαλύβδινες σωλήνες παρασύρθηκαν από τον μεγάλο όγκο του νερού με αποτέλεσμα είτε να υποστούν σημαντικές ζημιές, είτε να καταστραφούν ολοσχερώς και να είναι αδύνατη πλέον η χρήση τους. Για τον λόγο αυτό είναι άμεση ανάγκη να αντικατασταθούν το συντομότερο δυνατό από νέα δίκτυα, τα οποία θα αποτελούνται από νέα εύκαμπτα υλικά μεγαλύτερης αντοχής από τους χαλύβδινες σωλήνες έτσι ώστε να αντέχουν τις μηχανικές καταπονήσεις και να είναι εύκολη η αντικατάσταση των τμημάτων που υφίστανται ζημιές».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση θα γίνει αποκατάσταση δικτύων άρδευσης συνολικού μήκους 26χλμ στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Μουζακίου:

  1. Αγναντερού
  2. Καππά

 

  1. Κρανέας
  2. Μαγούλας
  3. Μαγουλίτσας
  4. Μαυρομματίου
  5. Παλαιοχωρίου
  6. Φαναρίου
  7. Χάρματος

Η σύμβαση της προμήθειας ανέρχεται στο ποσό των 321.897,80 ευρώ με Φ.Π.Α.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διαδικτυακό σεμινάριο από τον ΣΘΕΒ: Δεξιότητες πώλησης -αντιρρήσεων & πειθούς σε περίοδο αλλαγών
Επόμενο άρθρο Η ΕΟΑΣΚ για την 7η Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας