Ειδήσεις

Η εορτή Αγίων τριών Ιεραρχών


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτο εσπέρας της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη Συνάξει των Αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Προστατών της Ελληνικής Παιδείας, στον Ιερό Ναό Αγίων Σοφίας, Ιωάννου Χρυσοστόμου και Σπυρίδωνος Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Ελλογιμώτατο κ. Νικόλαο Ξιώνη, Καθηγητή Δογματικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο διάλογος Χριστιανισμού – Ελληνισμού κατά τους Τρεις Ιεράρχες».

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος δεξιώθηκε τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τους φροντιστές εκπαιδευτικούς, προκειμένου να τους τιμήσει και να τους ευχαριστήσει για το έργο, το οποίο επιτελούν, καθώς και τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς μας για το έργο που επιτέλεσαν, για την μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, στο Πνευματικό Κέντρο κάτωθεν του ως άνω Ιερού Ναού.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε στη σολέα του Ιερού Ναού (έξω από το ιερό Βήμα), ώστε τα τελούμενα να είναι διακριτά στους πιστούς, εν προκειμένω στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας: Η εκπαίδευση σε κρίσιμο σταυροδρόμι
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Σοφάδες-Προάστιο λόγω Αγροτικών Κινητοποιήσεων