Ειδήσεις

Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών του Νοσοκομείου εδώ και 2 χρόνια βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα


Η προσπάθεια εισόδου εργολάβου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καρδίτσας έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες και ήδη έχει προκύψει ανάδοχος. Ωστόσο οι εργαζόμενοι έχουμε πετύχει με τον αγώνα μας να παγώσουν μέχρι σήμερα τα σχέδια τους.
Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών εδώ και 2 χρόνια βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα .Οι 30 εργαζόμενες στην καθαριότητα του γενικού νοσοκομείου Καρδίτσας καλύπτουμε για πολλά έτη (κάποιες και 23 χρόνια,)πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Έχουμε καταφέρει να απολαμβάνουμε το σεβασμό και την αναγνώριση όλης της τοπικής κοινωνίας , των γιατρών, των συναδέλφων εργαζομένων του νοσοκομείου. Αντιμετωπίζουμε όμως την ΑΠΑΞΙΩΣΗ της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι από το Σάββατο 1 Ιούλη θα αναλάβει εργολάβος την υπηρεσία καθαριότητας και οι ίδιοι θα απολυθούν. Εδώ και ένα μήνα έπαιζαν με την αγωνία μας, απαντώντας με το ‘’δεν ξέρουμε τίποτα’’. Παίζοντας κρυφτό, κοροϊδεύοντας μας κατάμουτρα .Από τη μία να παίρνουμε ψεύτικες εγγυήσεις ότι θα παραμείνουμε στη δουλειά όσο περνάει από το χέρι της διοίκηση, χαϊδεύοντας μας στα αυτιά και χτυπώντας μας συμπονετικά την πλάτη για να μας καθησυχάσουν, και από την άλλη πισώπλατες μαχαιριές και συμφωνία για την είσοδο του εργολάβου .
Πριν ακόμα προλάβει να ξημερώσει η 26/06, την επομένη των εκλογών δηλαδή η διοικήτρια του νοσοκομείου υπέγραψε με τον εργολάβο.. Χωρίς να ενημερωθεί καμία μας, παραχωρώντας μάλιστα το γραφείο του προέδρου ώστε ο εργολάβος να μαζεύει βιογραφικά απεσταλμένων από πολιτικά γραφεία. Την ίδια στιγμή που είχαν υποσχεθεί ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις ήδη εργαζόμενες.
«Πριν προλάβει να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ο εργολάβος “εισβάλει” στο Νοσοκομείο Καρδίτσας!
Τριάντα Εργαζόμενες ουσιαστικά, απολύονται από το τμήμα Καθαριότητας του Νοσοκομείου και θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις με τον ιδιώτη με χειρότερους όρους. οι περισσότερες έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι, πριν κάποια χρόνια, τις ‘’αγαθοεργίες’’ του ιδιώτη (καθυστερήσεις πληρωμών – εντατικοποίηση – υπερωρίες – απολύσεις – τρομοκρατία).
«Παραδίδουν την καθαριότητα στον εργολάβο, χωρίς κάποια επίσημη μελέτη που να αποδεικνύει ότι έχουν επιλέξει την πιο φθηνή λύση, αφήνοντας ‘’ξεκρέμαστες’’ 30 οικογένειες.
Γίνεται φανερό και με το δικό μας παράδειγμα πως ο στόχος ήταν η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, όπως μετά τη φύλαξη που πέρασε στον εργολάβο την 1η Γενάρη. Ένα εξάμηνο μετά οι εργαζόμενοι να είναι οι μισοί από τους αρχικούς και να αντικαθίστανται στη συνέχεια από άλλους , στην Τεχνική Υπηρεσία αντί να προσλάβουν υδραυλικούς προτίμησαν και εκεί εργολάβους. Τι θα ακολουθήσει;». Να κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ ήδη τα τηλέφωνα έχουν ξεκινήσει και για εκεί και στα πλυντήρια το ίδιο. Και έχουμε τον εμπαιγμό της διοίκησης μας λέει «το ξέρατε εξαρχής» ότι έχετε ημερομηνία λήξης ναι βεβαίως ξέραμε αλλά η ημερομηνία λήξης μας ήταν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της πρώτης μας σύμβασης, όμως περάσανε πεντέμισι χρόνια με συνεχώς ανανεωμένες συμβάσεις με την αγωνία κάθε τρίμηνο για το αν θα συνεχίσουμε αλλά τότε γιατί δεν είχαμε ημερομηνία λήξης; Τότε υπήρχε πανδημία, τότε μας χρειάζονταν επειδή δεν έμπαινε κανένας ιδιώτης επί covid-19 να βγάλει τη δουλειά που έπρεπε, τότε όμως οι συμβασιούχοι ήταν καλοί, τώρα απλά δεν χρειάζονται και είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.
«Εμείς οι εργαζόμενες δεν θα δεχτούμε υποβάθμιση των όρων δουλειάς μας, δεν θα δεχτούμε η υγεία μας να καθορίζεται από το αν έχουμε χρήματα ή όχι!», Η επιτροπή αγώνα καθαριστριών καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους στην καθαριότητα και να απαιτήσουν όλοι μαζί:
Έξω ο εργολάβος από το νοσοκομείο Καρδίτσας και από την καθαριότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλες τις μορφές πάλης και στο τέλος θα κερδίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας όπως τα έχουμε καταφέρει τόσο καιρό. Με τη στήριξη όλου του κόσμου με τη στήριξη των σωματείων με τη στήριξη των εργαζομένων του νοσοκομείου των γιατρών των αγροτών των συμβασιούχων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να απαιτήσουμε πως:
• Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.
• Στελέχωση των τμημάτων που λειτουργούν και αυτών που πρόκειται να λειτουργήσουν με το απαραίτητο προσωπικό.
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με συμβάσεις, έξω οι εργολάβοι από το Νοσοκομείο».
Καλούμε τους μαζικούς φορείς του νομού
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου, τη Δευτέρα 3/7/2023 στις 12:00.
Σε κινητοποίηση την Τρίτη στις 4/7/2023 στις 20:00 στην Κεντρική πλατεία

Προηγούμενο άρθρο Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα ακαδ. έτους 2022-2023
Επόμενο άρθρο Αστέριος Βασιλάκος: Θεσμική εκτροπής συνέχεια … στο Μουζάκι