Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των πυροσβεστών


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση από την κυβέρνηση της ΝΔ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών στις 5 Νοέμβρη 2021.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Συνεχίζοντας στο δρόμο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αντί να προβεί σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε αποφασιστική ενίσχυση του πυροσβεστικού σώματος με παράλληλη αναβάθμιση της υποδομής και των επιχειρησιακών τους μέσων, φτάνει σε σημείο να επιτίθεται και να χτυπά τους εργαζόμενους εκείνους που, παρά τις τεράστιες ελλείψεις και δυσκολίες, έδωσαν με αυταπάρνηση μάχη με τις φωτιές του καλοκαιριού για να προστατέψουν τη ζωή και την περιουσία της λαϊκής οικογένειας.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η αντιλαϊκή πολιτική με τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, με τις εξάμηνες συμβάσεις που με τη λήξη τους οδηγούν εργαζομένους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος σε απολύσεις, πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής. Η υποχρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας, η εμπλοκή σε αυτή των ιδιωτών, ακόμη και του ΝΑΤΟ δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που την αντιλαμβάνονται ως ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των πυροσβεστών για τη διεκδίκηση της μονιμοποίησης και των δικαιωμάτων τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι έλεγχοι από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας