Ειδήσεις

Η Καρδίτσα υποδέχεται την Βασίλισσα των Αγγέλων που είναι η μοναδική στον Ελλαδικό χώρο


Την Πρωτότυπη εικόνα της Παναγίας των Αγγέλων θα υποδεχθεί η πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα ο ιερός ναός ευαγγελιστρίας με αφορμή την εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης στις 9 Δεκεμβρίου.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός τόσο για την ενορία της ευαγγελιστρίας όσο και για την πόλη της Καρδίτσας, αφού είναι η πρώτη φορά που η Πρωτότυπη εικόνα της Βασίλισσας με την ευλογία του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, εξέρχεται από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Αγίων Αναργύρων Κρανέας όπου φυλάσσεται, προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

Το θέμα της αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό της. Η Κυρία Θεοτόκος μετά την Κοίμηση και Μετάστασή της στους ουρανούς δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό της Ιησού Χριστό. Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και της αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Της. Για αυτό όπως λέγει και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία της Αγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται περισσότερο από κάθε άλλον. Η Εικόνα έγινε κατά θαυμαστό τρόπο και ως προς την ανεύρεση των χρημάτων και ως προς την κατασκευή και ιστόρηση της εικόνας.

Ο αγιογράφος αποκάλυψε κατά την παραλαβή της εικόνας ότι στο πρόσωπο δεν τράβηξε καμία λάθος γραμμή αλλά ένιωθε την παρουσία κάποιου να είναι δίπλα του κατά την στιγμή της ιστορήσεως του προσώπου της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας μετά την ενθρόνισή της έχει επιτελέσει πολλά θαύματα σε ανθρώπους που ήλθαν στην χάρη της και ζήτησαν την βοήθειά της. Αυτό δείχνει ότι η Θεοτόκος ήθελε να ιστορηθεί και ως Βασίλισσα για να βοηθήσει των κόσμο. Το μαφόριό της είναι σε χρώμα μωβ και εσωτερικά κόκκινο όχι τυχαία φυσικά.

Το μωβ χρώμα συμβολίζει το πένθος ενώ το κόκκινο χρώμα τη θυσία και τον θάνατο. Με αυτόν τον τρόπο η Θεοτόκος η οποία γεύθηκε την θυσία του Υιού της, τον πόνο της απώλειας και του θανάτου δίνει σε όλους εμάς που την ασπαζόμαστε το θυσιαστικό πνεύμα για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή.

 

Προηγούμενο άρθρο Αιμοδοσία την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά
Επόμενο άρθρο Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας σε διακρατική συνάντηση στην Πολωνία