Ειδήσεις

Η ΚΝΕ Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών (26 Ιούνη)


Ακρίβεια, ανασφάλεια, άγχος. Πόλεμοι, προσφυγιά, βία, ρατσισμός. Τα αδιέξοδα μιας κοινωνίας που σαπίζει ωθούν συχνά τους νέους στη χρήση ουσιών ψάχνοντας εκεί μια διέξοδο, χαλάρωση και ανακούφιση έστω και για λίγη ώρα…

Όμως…

Στο σύστημα που ασφυκτιούμε έχουμε επιλογή:

ΟΧΙ στα ναρκωτικά – ΝΑΙ στον αγώνα για ζωή!

– Γιατί κοιτάμε κατάματα τον σάπιο κόσμο τους, το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Περνά και από το χέρι μας να τον ανατρέψουμε!

– Γιατί η ζωή με δικαιώματα κατακτιέται με συλλογική, αγωνιστική προσπάθεια. Με τη νεολαία και τον λαό πρωταγωνιστές και όχι στο περιθώριο.

– Γιατί η ελευθερία είναι να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει. Δεν είναι η ψεύτικη «φυγή» από την πραγματικότητα που μας τσακίζει.

– Γιατί οι συναρπαστικές στιγμές, οι πραγματικές συγκινήσεις κρύβονται μέσα στην ίδια τη ζωή και τη συλλογική δράση και όχι στην «ψευδαίσθηση».

Μπορούμε να φτιάξουμε τους δικούς μας όρους γι’ αυτά που θέλουμε να ζήσουμε, να ονειρευτούμε, να δημιουργήσουμε στο 100%!

Δεν «φτιαχνόμαστε» στους δικούς τους!

Τα ναρκωτικά είναι «όπλο» του σάπιου κόσμου τους.

Αξιοποιούνται για να ναρκώνουν τη σκέψη και την ψυχή μας, να βάζουν στο περιθώριο ένα κομμάτι νέων, να αλλοιώνουν τη συνείδηση και τις επιλογές μας, τον τρόπο που ζούμε, διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε. Είναι ένας ακόμα τρόπος ενσωμάτωσης για να μας έχουν του χεριού τους.

Ταυτόχρονα, είναι παγκοσμίως μια τεράστια μπίζνα, με κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους που ξεπερνούν τα 24 δισ. ευρώ τον χρόνο… μόνο στην ΕΕ!

Με βάση αυτά τα συμφέροντα καθορίζεται τελικά και ποιες ουσίες θα είναι νόμιμες και ποιες όχι, ποιες ουσίες τη μια θα χαρακτηρίζονται ναρκωτικά και την άλλη θα αποχαρακτηρίζονται ή θα …βαφτίζονται φάρμακα που μόνο νεκρούς δεν ανασταίνουν… όπως η κάνναβη!

– Η πρώτη ουσία, με την οποία έρχονται σε επαφή οι χρήστες που απευθύνονται σε κέντρα απεξάρτησης, είναι η κάνναβη και οι εισαγωγές σε ιατρικές μονάδες, που σχετίζονται με σύνδρομο στέρησης, από αυτήν έχουν αυξηθεί κατά 80%…

– Η ΕΕ βάζει στόχο έως το 2025 να απελευθερωθεί η «φαρμακευτική» κάνναβη σε όλα τα κράτη – μέλη, με τελικό σκοπό την απελευθέρωση της «ψυχαγωγικής» της χρήσης, που θα αποφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη, έως και τα 115 δισ. ευρώ τον χρόνο!

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος «ναρκώνουν» τη σκέψη μιας γενιάς που έχει χιλιάδες λόγους να αγωνιστεί για όσα της κλέβουν!

Με ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ η πρόληψη και τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης συνεχώς υποβαθμίζονται. Καλλιεργείται μια συνολική ανοχή στη ναρκω-κουλτούρα.

– ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μαζί νόμους και διευκολύνσεις για απελευθέρωση της παραγωγής, εξαγωγής και διάθεσης προϊόντων κάνναβης και για την προσέλκυση αντίστοιχων επενδύσεων.

– Εγκαινιάστηκε ο πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει τους χρήστες ως «τελειωμένους», που τους αξίζει μόνο ο «ελεγχόμενος θάνατος» για να μη χαλάει και η τουριστική μόστρα του κέντρου της Αθήνας.

– Πέρασε νόμος που προβλέπει πως η διοίκηση και οι λειτουργίες του ΚΕΘΕΑ θα αποφασίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Υγείας, που προοπτικά οδηγεί στην υποβάθμιση των «στεγνών» προγραμμάτων.

Η πραγματική διέξοδος δεν βρίσκεται στη φυγή …αλλά στην ανατροπή!

Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ είμαστε οι μόνοι που τα βάζουμε με τη ναρκω-κουλτούρα, με την ανοχή και αποδοχή της ναρκω-χρησίας, την προσπάθεια να δοθεί άλλοθι σε κάθε μορφή εξάρτησης!

Παλεύουμε για να δυναμώσει ουσιαστικά η πρόληψη, που αφορά ένα πλέγμα μέτρων και την προβολή ενός άλλου τρόπου ζωής, καθώς και η ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων.

Είμαστε οι μόνοι, γιατί μόνο εμείς «τοποθετούμε» τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της πάλης μας να ανατρέψουμε το σύστημα της εκμετάλλευσης. Που στο δίλημμα «κέρδη ή ανθρώπινη ζωή» απαντάμε ΖΩΗ.

Που θέλουμε τον άνθρωπο πρωταγωνιστή της ζωής του, με γνώση και κριτήριο να επιλέγει, να αμφισβητεί, να αναζητά την αλήθεια, να δρα, να δημιουργεί!

Η μαχητική στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, η συνεπής πάλη που διεξάγει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αναπαράγουν τη χρήση, που διαλύουν την πρόληψη και την απεξάρτηση να γίνουν κριτήριο ψήφου και στις εκλογές στις 25 Ιούνη.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για διατάραξη κοινής ησυχίας