Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για την οδική σύνδεση Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου


cof

Στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (18/2/21), συζητήθηκε η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, προς την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί δεν προχωρά η κατασκευή της γέφυρας στον ποταμό Μέγδοβα και η οδική σύνδεση Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου, με την ασφαλτόστρωση του δρόμου μεταξύ Νεράιδας Καρδίτσας και Μαυρομάτας Ευρυτανίας, που παραμένει άλυτο πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Απαντώντας στην επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανέφερε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει εκπονήσει μελέτη με αντικείμενο τη γεφύρωση του ποταμού Μέγδοβα  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Καρδίτσας. Η αρχή του έργου χωροθετείται στην έξοδο του οικισμού Νεράιδας και το πέρας του στην γεφύρωση του ποταμού Μέγδοβα. Το συνολικό μήκος είναι περίπου 8,1 χλμ. Στην παρούσα σύμβαση  εξετάστηκε σε επίπεδο οριστικής μελέτης οδός  μήκους 1,13 χλμ και συγκεκριμένα στην περιοχή γεφύρωσης του ποταμού Μέγδοβα, ενώ το υπόλοιπο σε επίπεδο προμελέτης. Επίσης αντικείμενο της μελέτης ήταν και η οριστική μελέτη της  γέφυρας. Με την Απόφαση 6266/24-12-2018 / ΔΤΕ Περιφέρεια Θεσσαλίας  έγινε η έγκριση και η παραλαβή της  εν λόγω μελέτης.

Στο ερώτημα αφού υπάρχει η μελέτη από το 2018, γιατί δεν κατασκευάστηκε η γέφυρα στο Μέγδοβα και η ασφαλτόστρωση του τμήματος του δρόμου από την πλευρά του Νομού Καρδίτσας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ανέφερε ότι η γέφυρα δεν έγινε, γιατί θα ήταν ένα έργο «τυφλό» και αναποτελεσματικό εφόσον δεν γίνει και ο δρόμος.

Για το ότι όμως δεν έγινε ο δρόμος, με ασφαλτόστρωση από τη Νεράιδα μέχρι την θέση που είναι να γίνει η γέφυρα στον Μέγδοβα, που είναι ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά περιέγραψε απλά τις γεωμορφολογικές δυσκολίες που έχει αυτός ο δρόμος-χωματόδρομος. Παράλληλα προσπάθησε να δικαιολογήσει την μη κατασκευή των έργων που ανήκουν στην ευθύνη της περιφέρειας Θεσσαλίας (γέφυρα Μέγδοβα και ασφαλτόστρωση του τμήματος από Νεράιδα μέχρι το σημείο που είναι να γίνει η γέφυρα), ρίχνοντας την ευθύνη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που δεν έχει ανταποκριθεί στην ασφαλτόστρωση του τμήματος των 10 χιλιομέτρων του δρόμου από την πλευρά της Ευρυτανίας.

Τελικά, αυτό που αποκομίσαμε από την απάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι αυτό που γνωρίζαμε και πριν σε γενικές γραμμές για το έργο, το οποίο παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια.  Οπότε για την οδική σύνδεση μεταξύ Καρδίτσας-Καρπενησίου-Αγρινίου, αναμείνατε στο ακουστικό σας, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, θα συνεχίσει με επιμονή να διεκδικεί και να πιέζει για την κατασκευή τόσο της γέφυρας στον Μέγδοβα ποταμό, όσο και για την συνολική κατασκευή της οδικής σύνδεσης Καρδίτσας – Καρπενησίου-Αγρίνιου με την διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου από Νεράιδα Καρδίτσας, έως Μαυρομάτα Ευρυτανίας, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ευρύτερα.

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Αρνητικά τα αποτελέσματα σε Κέδρο και Ρεντίνα