Ειδήσεις

Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και άλλες παρατάξεις, συμφωνούν με την παρουσία αμερικανικών βάσεων στη Θεσσαλία


Παρουσία του υφυπουργού Άμυνας της κυβέρνησης της Ν.Δ, Ν. Χαρδαλιά και της υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Γουαλάντερ και άλλων αξιωματούχων, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, ανακοινώθηκε στις 21/2/23 και επίσημα η λειτουργία μόνιμης πολεμικής μοίρας των ΗΠΑ, από 8 μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones, τύπου MQ-9 REAPER, τα οποία ήδη από το 2018 στάθμευαν εδώ και εκτελούν πολεμικά σχέδια απο την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Ν/Α Μεσόγειο, την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική.

Η εγκατάστασή τους, έγινε στο πλαίσιο της όλο και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε και της επικίνδυνης για το λαό στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ, που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η κυβέρνηση της Ν.Δ, με «αντάλλαγμα» την αναβάθμιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Μ’ αυτή τη συμφωνία δόθηκαν επίσης στις ΗΠΑ, αναβαθμισμένη η υπάρχουσα βάση των ΗΠΑ στη Σούδα, νέες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, η χρήση των λιμανιών του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, αλλά και συνολικά όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές  της χώρας όποτε τις χρειαστούν οι ΗΠΑ για να προωθήσουν τα πολεμικά τους σχέδια!!!

Η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, όπως και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής, δεν έβγαλαν άχνα. Όπως άλλωστε και παλιότερα, όσες φορές οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ζητήσαμε να αντιταχθούν σ’ αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στη μετατροπή της Θεσσαλίας και της χώρας μας, σε μια μεγάλη αμερικανική πολεμική βάση, αρνήθηκαν να το κάνουν με ψευτοδικαιολογίες ότι το Π.Σ δεν ασχολείται με θέματα εξωτερικής πολιτικής ή ότι δεν γνώριζαν το περιεχόμενο της στρατιωτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ελλάδας, προσπαθώντας έτσι να κρύψουν την συμφωνία τους.

Γιατί στην πράξη είναι όλοι αυτοί υπέρ της πολιτικής εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, υπέρ της αναβάθμισης και επέκτασης των αμερικάνικων βάσεων στην χώρα μας, γιατί αυτό συμφέρει την αστική τάξη της χώρας μας που υπηρετούν τα κόμματά τους και αυτές οι παρατάξεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας και από πάνω δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι υπερασπίζονται την ειρήνη!

Πως; Μαζί με τους ιμπεριαλιστές και την αστική τάξη που κάνουν συνειδητά τον πόλεμο, σπέρνοντας τον θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά, για να αρπάζουν τον πλούτο των λαών, για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να εδραιώσουν την εκμεταλλευτική εξουσία τους;

Άξιοι!!!. Υποστηρίζεται την παράδοση του εδάφους και της επικυριαρχίας της χώρας στους Αμερικανονατοικούς φονιάδες των λαών και την εμπλοκή της στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μην σπρώχνεστε. Όλοι θα πάρετε μετάλλιο Αμερικανονατοϊκό και αυτοί που μιλάνε και όσοι δεν μιλάνε, για να μπορέσουν να ξεγελάσουν κανένα ψηφοφόρο.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, πρέπει να γυρίσουν την πλάτη τους σε όλα τα αστικά κόμματα και στα στελέχη τους στην Περιφέρεια και στους Δήμους, που συντάσσονται με τους Αμερικανονατοικούς και ευρωενωσιακούς ιμπεριαλιστές στον ανταγωνισμό τους με τους ιμπεριαλιστές της Ρωσίας.

Να συμπορευθούν στις κάλπες (βουλευτικές και τοπικοδιοικητικές) και στον αγώνα με το ΚΚΕ, για να ακυρωθεί η επικίνδυνη στρατιωτική συμφωνία των κυβερνήσεων Ελλάδας-ΗΠΑ, Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στην 110 Π.Μ, στο Στεφανοβίκειο, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο και σ’ όλη τη χώρα. Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και ο εξοπλισμός τους που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων. Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα. Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν. Για να ζήσουμε ειρηνικά και με αλληλεγγύη με όλους τους λαούς, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε με τον λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θάνος Σκάρλος, δήμαρχος Σοφάδων: Ο πιο αυθεντικός θεσμός του Δήμου, το Καρναβάλι Σοφάδων, επιστρέφει
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για μη τήρηση των μέτρων κοινής ησυχίας