Ειδήσεις

Θάνος Σκάρλος, δήμαρχος Σοφάδων: Ο πιο αυθεντικός θεσμός του Δήμου, το Καρναβάλι Σοφάδων, επιστρέφει


Μετά από τρία χρόνια πανδημίας ο πιο αυθεντικός θεσμός του Δήμου Σοφάδων, το «40ο Καρναβάλι Σοφάδων» επιστρέφει, γεμίζοντας χαρά, δύναμη και αισιοδοξία τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες.

Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα και ας ενωθούμε με τα γέλια και την ζωντάνια του καρναβαλιού. Ας δώσουμε παλμό και θετική ενέργεια τραγουδώντας και χορεύοντας μακριά απ’ όλες τις έγνοιες.

Ο εμβληματικός θεσμός μπορεί να οδηγήσει στην ανάταση και την αισιοδοξία, που τόσο ανάγκη έχουμε όλοι, σε μια περίοδο διαδοχικών κρίσεων.

Ο Δήμος Σοφάδων  έχει καταφέρει  να  αποκτήσει  όλα αυτά τα 40 χρόνια το δικό του ξεχωριστό  “αποτύπωμα”  στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού οι οποίες συνδυάζουν το χθες με το σήμερα, την παράδοση με την εξέλιξη και είναι γνωστές σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Καρναβάλι Σοφάδων είναι ένας ιστορικός  θεσμός με πολύτιμη προσφορά στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, συνυφασμένο με την πολιτιστική κληρονομιά μας. Το στίγμα του Σοφαδίτικου καρναβαλιού δεν ξεχνά τις παραδόσεις, ωστόσο προσαρμόζεται στα δεδομένα  και τις καταστάσεις της σημερινής εποχής, διατηρώντας αλλά και προωθώντας το σατιρικό του χαρακτήρα.

Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε στην εφευρετικότητα όλων των εμπλεκομένων στο καρναβάλι, καθώς και στην καλή διάθεση των φορέων, συλλόγων, επαγγελματιών κ.λπ., ώστε το Καρναβάλι 2023, να είναι καλύτερο από ποτέ, διατηρώντας τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Παράλληλα δεν σταματάμε να εργαζόμαστε για την αναβάθμιση και αναζωογόνηση του θεσμού. Σε αυτή την κατεύθυνση με χαρά διοργανώνουμε φέτος το Φεστιβάλ Βαλκανικών Χωρών, φιλοξενώντας μουσικοχορευτικές ομάδες από πέντε χώρες.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όσες και όσους τόσες μέρες εργάζονται σε  κάθε πόστο με διάθεση προσφοράς και αγάπης, όσους στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το θεσμό, προκειμένου να έχουμε ξανά ένα Καρναβάλι ξεχωριστό, ένα Καρναβάλι συμμετοχής και αγάπης που χωράει όλους τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες!

Εύχομαι ο τόπος μας, μέσα από αυτήν την πολιτιστική έκφραση και όπως συμβολίζει η Αποκριά, να συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και αναγέννησης.

Προηγούμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και άλλες παρατάξεις, συμφωνούν με την παρουσία αμερικανικών βάσεων στη Θεσσαλία