Ειδήσεις

Η πόλη των Σοφάδων τίμησε με μεγαλοπρέπεια την Πολιούχο Αγία Παρασκευή


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη των Σοφάδων τίμησε και φέτος την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας οπότε και έγινε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Αγίας Παρασκευής.

Το απόγευμα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής. Ακολούθως με πομπή, αποτελούμενη από τη φιλαρμονική του Δήμου Σοφάδων, Στρατιωτικό Άγημα για απόδοση τιμών, τον Εκκλησιαστικό τελετάρχη αιδεσιμολογιώτατο π. Ηλία Γώγο, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  πατήρ Θεόκλητο  Δήμου, το Ιερατείο της περιοχής Σοφάδων και την Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό η λιτάνευση της εικόνας που κατέληξε στην κεντρική πλατεία των Σοφάδων όπου τελέστηκε αρτοκλασία.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κωτσός, η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστοτέλης Σπάνιας, εκπρόσωποι της ΠΥ Σοφάδων και του ΑΤ Σοφάδων, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων  και πλήθος κόσμου.

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν παράσταση στον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα, στην Αρχαία Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Παραδοσιακές, Γευστικές Διαδρομές … και Διαδρομές στην φύση