Ειδήσεις

Η σημαντική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνει εφαλτήριο αγώνα!


 Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που ενίσχυσαν τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρδίτσας, στην πόλη και στα χωριά, κάνοντας ένα βήμα ελπίδας  και ξεπερνώντας αναστολές, εμπόδια, εκβιασμούς και κάθε είδους μηχανισμούς εξαγοράς.

Η σημαντική ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καρδίτσας και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εκφράζει τη συνεχή και δυναμική ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, όπως αυτή εξειδικεύεται και μέσα από την Τοπική Διοίκηση, ως το μακρύ χέρι του αντιλαϊκού κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στις πρόσφατες εκλογές καταγράφηκε πανελλαδικά η ανοδική πορεία στους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία αναδείχθηκε σε δημοτική αρχήστους δήμους Πάτρας, Καισαριανής, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, Ικαρίας και Τυρνάβου. Παράλληλα καταγράφηκε σημαντική αύξηση σε όλες τις περιφέρειες με ποσοστό πανελλαδικά άνω του 10%, όπως και στη Θεσσαλία με ποσοστό 12,79%.

Στο Δήμο Καρδίτσας ξεχωρίζει η άνοδος, με υπερδιπλασιαμό σε ψήφους (4.760 από 2.448 το 2019) και ποσοστό (16,91% από 7,94% το 2019), με περισσότερους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους (5 από 3 το 2019), προέδρους και συμβούλους τοπικών κοινοτήτων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης με ποσοστό 23,35% στην πόλη της Καρδίτσας, όπου ζει και εργάζεται το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού του δήμου.

Παράλληλα αναδείχθηκε η σημαντικήενίσχυση στα μεγάλα χωριά – έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, στο Καλλίθηρο της Δ.Ε. Ιτάμου πρώτη δύναμη με 40,53%, στο Σταυρό της Δ.Ε. Κάμπου δεύτερη δύναμη με 36,24%, στη Μητρόπολη της Δ.Ε. Μητρόπολης δεύτερη δύναμη με 26,41%, στο Καλλιφώνι της Δ.Ε. Καλλιφωνίου με 11,55%.

Παρά το συνολικά αρνητικό συσχετισμό,το μόνο ελπιδοφόρο μήνυματων εκλογών είναι η σημαντική άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχοντας επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στους δημότες, μαζί τους στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στο δήμο και στην περιφέρεια, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι μεγάλες καταστροφές του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώνουν ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες, με βάση τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ, προωθούν και στηρίζουν έργα με κριτήριο, πόσο και ποια μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα ωφεληθούν και όχι πώς θα ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Το επόμενο διάστημα οι Τοπικές Διοικήσεις θα κληθούν να βάλουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι σε εξέλιξη τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που μετατρέπει και την Τοπική Διοίκηση σε ντίλερ για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. Πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024. Εκεί αποτυπώνεται η ίδια πολιτική που στραγγαλίζει τα οικονομικά των δήμων και θυσιάζει τα αναγκαία για το λαό έργα και υποδομές στο βωμό των προτεραιοτήτων του κεφαλαίου και των ματωμένων πλεονασμάτων.

Σε μεγάλα τμήματα του λαού δυναμώνει η ανασφάλεια, η οργή, η αγανάκτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική που οξύνει συνεχώς τα εργατικά – λαϊκά προβλήματα. Ο εργατικός – λαϊκός κόσμος που ψήφισε συγκεκριμένους υποψήφιους των συστημικών κομμάτων δεν σημαίνει ότι τους έδωσε «λευκή επιταγή». Άλλωστε το υψηλό ποσοστό αποχής περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στις τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, αλλά και συνολικά απέναντι στο μηχανισμό της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα που αυτός έχει.

Σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσειςνα βρουν μπροστά τους πιο ισχυρό ένα σκληρό αντίπαλο, τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης και το οργανωμένο λαϊκό κίνημα. Θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης στις αντιλαϊκές επιλογές τους.

Από την επόμενη μέρα ο λαός πρέπει να προετοιμάζεται για ακόμα μεγαλύτερους και αποφασιστικούς αγώνες μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους υπόλοιπους μαζικούς λαϊκούς φορείς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, εκλεγμένοι, υποψήφιοι και άλλοι αγωνιστές, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Θα είμαστε μαζί με κάθε βιοπαλαιστή και μπροστά σε αυτό τον αγώνα αναδεικνύοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να παλέψουμε για λύσεις στα καθημερινά προβλήματα, να πάρει ανάσες ο λαός μας στο δρόμο της προοπτικής και της ελπίδας.

 

Προηγούμενο άρθρο Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών
Επόμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Δήμο Παλαμά