Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας: Όχι στη μετακίνηση της νεφρολόγου από το Νοσοκομείο


Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας ενημερώθηκε για τη μετακίνηση της μόνιμης νεφρολόγου από τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ.Ν. Καρδίτσας στην Άμφισσα για να καλύψει για 15 μέρες το κενό που έχει δημιουργηθεί εκεί.

Η πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου, έχει διατυπωθεί πολλές φορές  και είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε μετακίνηση ιατρού, λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται, πόσο μάλλον όταν αφορά ιατρό  που διαχειρίζεται χρόνιους ασθενείς,  γνωρίζει το ιστορικό τους και τις ιδιαιτερότητες τους όπως συμβαίνει στους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Κατόπιν επικοινωνίας του Πρόεδρου τόσο με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου όσο και με τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται  ζητήσαμε την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης. Δυστυχώς το αίτημα μας δεν έγινε δεκτό,  αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι η μονάδα τεχνητού νεφρού του Γ. Νοσοκομείου Καρδίτσας θα λειτουργήσει κανονικά τις μέρες απουσίας της μόνιμης νεφρολόγου με την στήριξη δυο νεφρολόγων και την συνεπικουρία  2 γενικών ιατρών.

Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμα φορά την αντίθεση μας στην μετακίνηση ιατρών και στην αναγκαιότητα της  κάλυψης των θέσεων στο ΕΣΥ με μόνιμους ιατρούς. Το νοσοκομείο μας πρέπει να επανδρωθεί και να ενισχυθεί και να υποστηρίζεται όπως αυτό στηρίζει επί σειρά ετών δομές της 5ΥΠΕ αρκετά απομακρυσμένες (Σκόπελο Αλόννησο κ.τ.λ. ) διαχειριζόμενο το ελλειμματικό ιατρικό προσωπικό του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρατείνεται η λειτουργία όλων των Κέντρων Κοινότητας
Επόμενο άρθρο 25 θέσεις στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα