Ειδήσεις

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια έστειλαν τα εργατικά σωματεία


Ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας ενάντια στο κύμα ακρίβειας έστειλαν τα εργατικά σωματεία κατά την πανελλαδική απεργία της Τετάρτης.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Με πανό και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ακρίβεια και ζήτησαν από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

«Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι τα προβλήματα είναι κοινά, η ακρίβεια, η φτώχεια, οι κοινωνικές ανισότητες δεν έχουν χρώματα και ότι όλοι μας αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο δικαιότερο χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για ένα κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Για ένα κόσμο χωρίς πολέμους όπου θα σφαγιάζονται λαοί για να εξυπηρετούνται τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα κάποιων.

Σαν Εργατικό Κέντρο έχουμε σαφή ταξικό προσανατολισμό χωρίς διαχωρισμούς και δίνουμε τους αγώνες μας με ενότητα, πίστη και συνέπεια.

Όλες και Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη και να κερδίσουμε, καμία και κανείς μόνη της και μόνος του»

ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Το μισθολόγιο που καθιέρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση το 2015 (Ν.4354/15) αντί να άρει τις περικοπές των προηγούμενων μνημονίων, των Κυβερνήσεων 2010 – 2015, καθήλωσε τους μισθούς μας, αφού προβλέπει πως καμιά αύξηση δεν θα δοθεί μέχρι 31/12/2022. Ταυτόχρονα πάγωσε τη διετία 2016/2017, για τη μισθολογική μας εξέλιξη, ένα πάγωμα που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Οικονομικών ούτε καν στο αίτημά μας για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο (όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα) δεν έδωσαν θετική απάντηση, αλλά δήλωσαν ότι το θεωρούν και άδικο!!! Θεωρούν, δηλαδή, άδικο να πληρώνει εισφορά αλληλεγγύης ένας εργαζόμενος στο Δημόσιο με 13.000 ευρώ ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα και να μην πληρώνει ένας επιχειρηματίας, στον ιδιωτικό τομέα, με εισόδημα 150.000 ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η απεργία μας αυτή, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 7% -ρεκόρ 25ετίας είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πια!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σ. Βασιλάκος: Μετά την Ουκρανική πλευρά να ακουστεί στη Βουλή και η ευρωπαϊκή και η αμερικανική και η ρωσική (Α ΄ Μέρος)
Επόμενο άρθρο Κοπή πίτας από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας