Ειδήσεις

Ημερίδα Ενημέρωσης-Πρόσκληση Erasmus+ 2023


 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προσκλήσεων υποβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ 2023, την Παρασκευή 17/02/2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Κατσίγρα στη Λάρισα.

Η ενημέρωση κάλυψε όλους τους τομείς και τις Βασικές Δράσεις του Erasmus+ 2023 από εκπροσώπους του ΙΚΥ ανά τομέα καθώς και από τους υπευθύνους προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Λάρισας.

Στους χαιρετισμούς τους, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ, κ. Λεωνίδας Παπαστεργίου, επισήμαναν τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στη συνέχεια, η Inclusion Officer, Προβολή και Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Erasmus+  κ. Ελίνα Μαυρογιώργου στοιχειοθέτησε τις Οριζόντιες Προτεραιότητες του Προγράμματος και τη Διάσταση της Ένταξης και Πολυμορφίας στα σχέδια Erasmus+. Έπειτα, οι υπεύθυνες της Βασικής Δράσης 1 / ΚΑ122 του ΙΚΥ, κ. Μαρία Αδαμοπούλου και κ. Μαριάννα Μπαντινάκη ανέλυσαν τα Σχέδια Βραχυχρόνιας κινητικότητας στους τομείς της Σχολικής εκπαίδευσης και Επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης και έδωσαν Τεχνικές Πληροφορίες για ORS – OID.

Στη συνέχεια, η Διαχειρίστρια σχεδίων ΚΑ1, στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Καραθεοδώρου παρουσίασε τις τεχνικές οδηγίες υποβολής  των αιτήσεων ΚΑ122, τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και τα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ο Συντονιστής Βασικής Δράσης 2, ΤCA Officer, του ΙΚΥ, κ. Τάσος Μπάρμπας, αναφερόμενος στις Συμπράξεις Συνεργασίας (ΚΑ220) ανέπτυξε τα Σχέδια καινοτομίας και καλών πρακτικών για όλους του τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από δράσεις σχολείων που ήδη έχουν πραγματοποιήσει προγράμματα Erasmus+.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης, έπειτα από πρόσκληση της ΠΔΕ Θεσσαλίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+.

 

Προηγούμενο άρθρο Την τρελή αποκριά γιορτάζει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διάκριση μαθήτριας του 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας σε διαγωνισμό μετάφρασης