Ειδήσεις

Ημερίδα για την παιδική κακοποίηση στον Παλαμά


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27-11-2022 στον Παλαμά, με μεγάλη επιτυχία, ημερίδα για την  «Παιδική κακοποίηση» με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά σε συνδιοργάνωση με το ΔΟΠΑΠΑΠ. Ένα θέμα που δυστυχώς καθημερινά γίνεται περισσότερο επίκαιρο και δυσάρεστο, ψάχνοντας όλοι απεγνωσμένα λύσεις.

Ομιλητές ήταν οι επιστήμονες:

Ευανθία Τριβάρα(Παιδίατρος), με θέμα «Μορφές παιδικής κακοποίησης και πως την αναγνωρίζουμε»

Ελευθέριος Μουτσάνας(Παιδίατρος), με θέμα «Παράγοντες κινδύνου παιδικής κακοποίησης»

Ελένη Μακαντάση(Κοινωνική Λειτουργός-Γ.Γ του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Σ.Κ.Λ.Ε.) με θέμα «Πρόληψη κακοποιητικών συμπεριφορών-Το δίχτυ προστασίας για το παιδί»

Νικόλαος Γούσιας(Ανθυπαστυνόμος-Προϊστάμενος του γραφείου Πληροφορικής της Δ/νσης Αστυνομίας Καρδίτσας) με θέμα «Διαδυκτιακός εκφοβισμός-cyberbullying»

Η φράση «Κακοποίηση Παιδιού» περιλαμβάνει όλες τις μορφές βίας σε άτομα μικρότερα των 18 ετών. Για τα βρέφη και τα νεότερα παιδιά, η βία περιλαμβάνει κυρίως τον όρο κακομεταχείριση –σωματική, σεξουαλική, συναισθηματική κακοποίηση και παραμέληση-από γονείς και άλλες μορφές εξουσίας.

1 δις παιδιά , ηλικίας 2-17 ετών, έχουν υποστεί μια μορφή βίας τον περασμένο χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το χαμόγελο του Παιδιού δέχτηκε αναφορές για παραμέληση και κακοποίηση 1854 παιδιών (37 αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης) το πρώτο δεκάμηνο του 2022.

Οι ομιλητές προσπάθησαν να απαντήσουν σε αναπάντητα ερωτήματα,για ένα θέμα που όλοι με κάποιο τρόπο έχουμε ευθύνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η αντιδήμαρχος ΠαλαμάΡάνια Φούντα, η πρώην βουλευτής Καρδίτσας Παναγιώτα Βράντζα, η Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ιτέας Θεοδώρα Λύτρα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

«Πολλές φορές τα παιδιά φωνάζουν χωρίς να μιλάνε»

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΕΚ ΔΙΑΣ επισκέφτηκαν στελέχη του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Ανέργων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εκπαίδευσης αιρετών στελεχών και εργαζομένων στο σχεδιασμό πολιτικής για θέματα αναπηρίας