Ειδήσεις

Ιωάννης Μακρής στο Ράδιο Ηχόραμα: Διαχρονικά διεκδικούμε την Αστυνομία εκτός γηπέδων


Για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα οπαδικής βίας αλλά και για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή τους μίλησε στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM) ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας Ιωάννης Μακρής.

Ο κ. Μακρής εμφανίστηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των αστυνομικών υπαλλήλων έξω από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη και ανέφερε τα παρακάτω:

«Σκοπός ήταν να ενωθούν οι φωνές μας και οι προσευχές μας ώστε να επιστρέψει ο συνάδελφος το ταχύτερο δυνατό στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι κυβερνώντες θα ακούσουν το μήνυμα που όλες οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της χώρας στέλνουν.

Αν και τα μέτρα που ανακοίνωσαν δεν μας ικανοποιούν γιατί θεωρούμε ότι δεν λύνουν το πρόβλημα.

Υπάρχει ένα ΄΄απόστημα΄΄ στον ελληνικό αθλητισμό το οποίο θα πρέπει να σπάσει και πρέπει να σπάσει άμεσα και με ΄΄καυτηριασμό΄΄ έτσι ώστε να μη συνεχίσουμε να μετράμε ούτε θύματα συναδέλφων μου ούτε θύματα σε οπαδούς ομάδων.

Αυτή είναι η ευχή μας και ελπίζουμε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα. Χρειάζονται μέτρα σκληρά αλλά διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν δείξει τη διάθεση να επιλύσουν ένα πρόβλημα για τους δικούς τους λόγους τους οποίους εμείς δεν ασπαζόμαστε.

Παρόλα αυτά, τους λέμε έστω τώρα, την ύστατη στιγμή, δώστε σημασία, ακούστε μας και πάρτε μέτρα εκεί που χρειάζονται ώστε να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα, να έχουν κατεστραμμένες οικογένειες, να θρηνούμε νέους ανθρώπους.

Αυτό είναι το μήνυμά μας και αυτό θέλουμε να περάσουμε.

Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να μας ακούσουν οι κυβερνώντες.

Διαχρονικά διεκδικούμε την Αστυνομία εκτός γηπέδων διότι δεν είναι θεσμικός ο ρόλος της Αστυνομίας να φυλάει συμφέροντα ιδιωτών.

Οι ιδιώτες πρέπει να διασφαλίσουν τον χώρο όπου γίνεται ένα γεγονός και να διασφαλίσουν το προϊόν που παράγουν, να το πηγαίνουν στον φίλαθλο και όχι σε χούλιγκανς ή να βρίσκουν εκεί χώρο και πάτημα  τα στοιχεία που θέλουν μόνο το κακό της κοινωνίας ή μόνο το κακό του αθλήματος.

Αυτό θα έπρεπε να ήταν ευθύνη των κυβερνώντων και όχι της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία δαπανά πολλές δυνάμεις για να καλύψει όλα αυτά τα αθλητικά γεγονότα πανελλαδικά και αυτό είναι η στέρηση στην ασφάλεια των πολιτών.

Θα πρέπει να γυρίσουμε, λοιπόν, στην πρωταρχική αποστολή που έχουμε.

Αυτό το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών να μην υπάρχει έκπτωση, να μην υπάρχει ούτε μια μέρα που θα σταματήσει να υφίσταται και οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς στην χώρα που ζουν».

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κωτσός σε Παπαγιαννίδη: Άμεση στήριξη στους ΤΟΕΒ της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ: Όχι στον προϋπολογισμό της λιτότητας