Ειδήσεις

Κωτσός σε Παπαγιαννίδη: Άμεση στήριξη στους ΤΟΕΒ της Καρδίτσας


Συνάντηση με τον Ειδικό Γενικό Γραμματέα Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, είχε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός.

Ο βουλευτής έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών των ΤΟΕΒ, λόγω της πρωτοφανούς πλημμύρας που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. O κ. Κωτσός ενημέρωσε τον κ. Παπαγιαννίδη για την πρόταση του ΤΟΕΒ Σελλάνων σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στις γεωτρήσεις, τα αντλιοστάσια, καθώς και την αποκατάσταση το αγροτικού δικτύου του ΤΟΕΒ.

Όσον αφορά το ΤΟΕΒ Ταυρωπού, το υπουργείο θα υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου, κ.Θανάση Μαρκινού σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών μέσω του προγράμματος της νιτρορύπανσης λόγω της καταστροφής των δικτύων, για να αποφευχθεί η ανακατασκευή των προσωρινώνδικτύων, δεδομένου ότι έχει δημοπρατηθεί ήδη το κλειστό δίκτυο Ταυρωπού.

Επιπρόσθετα ο κ. Κωτσός επαναπροώθησε την πρόταση της ΑΝΚΑ  για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων επενδυτών/επιχειρηματιών και περιοχών στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER 2014-2020. Αιτήθηκε την έγκριση πρόσθετων πόρων στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADERτου ΠΑΑ 2014-2020, το οποίο στην περιοχή παρέμβασής του καλύπτει 25 καθολικά πληγείσες περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας. Στόχος αποτελεί η ενίσχυση των επενδύσεων στους τομείς της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, των βιοτεχνιών, των οικοτεχνιών, της παροχής υπηρεσιών, του τουρισμού και της μεταποίησης δασικών προϊόντων. Επιπρόσθετα η πρόσκληση του εν λόγω προγράμματος θα αφορά την ίδρυση ή και τον εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό την στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Γιάννης Κουφόπουλος στο Ράδιο Ηχόραμα: Στα 13-14 ευρώ το κιλό οι κουραμπιέδες και 12-13 ευρώ τα μελομακάρονα
Επόμενο άρθρο Ιωάννης Μακρής στο Ράδιο Ηχόραμα: Διαχρονικά διεκδικούμε την Αστυνομία εκτός γηπέδων