Ειδήσεις

IPA Καρδίτσας: Στην Άμφισσα ο Κώστας Τριανταφύλλου μιλώντας για την Αστυνομική Προανάκριση


Την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου η τοπική διοίκηση Φωκίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, από κοινού με την αντίστοιχη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Άμφισσας ημερίδα με θέμα την «Αστυνομική Προανάκριση». Βασικός ομιλητής της ημερίδας ήταν ο συμπατριώτης μας, κ. Κώστας Τριανταφύλλου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, όπως και επί σειρά ετών μέλος της ΙΡΑ Καρδίτσας. Ο ίδιος είναι πανελληνίως γνωστός κυρίως λόγω του συγγραφικού του έργου σχετικά με την Αστυνομική Προανάκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε νέα έκδοση του ομώνυμου βιβλίου και των δύο εγχειριδίων – ένα γενικού περιεχομένου και ένα με θέματα αμιγώς τροχαίας – γίνεται ανάρπαστη ανάμεσα στους αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες που  ασχολούνται με την προανάκριση. Είναι όμως εξίσου ενδιαφέροντα και χρήσιμα για άλλους επαγγελματίες, αλλά και απλούς πολίτες που δεν θέλουν να «πελαγώνουν» στην περίπλοκη νομοθεσία. Ταυτόχρονα, με τη δημιουργία αντίστοιχης ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα εισήγαγε το θέμα στην ψηφιακή εποχή και διευκολύνει χιλιάδες αστυνομικούς κλπ στο καθημερινό τους έργο.

Η παρουσίαση περιλάμβανε θέματα, όπως το Νέο Πλαίσιο Οικονομικών Δραστηριοτήτων, τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, το Νομικό πλαίσιο Ζώων και Ζώων Συντροφιάς και τις κυριότερες τροποποιήσεις του Ποινικού Δικαίου (εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας). Ήταν πολύ ενδιαφέρον επίσης, ότι ανταλλάχτηκαν απόψεις μεταξύ των παρευρισκόμενων και του εκπαιδευτή λύνοντας όσες περισσότερες απορίες υπήρχαν.

Από τον κ. Τριανταφύλλου δωρίστηκε στους διοργανωτές το βιβλίο ‘Οδηγώντας για τη «ΖΩΗ» – Κανόνες Οδικής Συμπεριφοράς και Νομοθεσίας Οχημάτων’, προκειμένου να μοιραστεί σε όλες τις υπηρεσίες της Φωκίδας που ασκούν καθήκοντα τροχαίας αστυνόμευσης, καθώς και κωδικοί για συσκευές Android μέσω του Play Store, ενώ ο ίδιος έλαβε αναμνηστικό λάβαρο.

Την ημερίδα παρακολούθησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Καραχάλιος, Διοικητές Υπηρεσιών, πολλοί συνάδελφοι καθώς και ο Πρόεδρος της ΙΡΑ/Τ.Δ. κ. Γεώργιος Ζαρχανής.

 

Προηγούμενο άρθρο Η προσχολική αγωγή είναι ανάγκη και δικαίωμα για τα παιδιά μας
Επόμενο άρθρο ΑΔΕΔΥ: Σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων