Ειδήσεις

Κ. Χαλίλης: Αδιαφορεί και για το νόμο αλλά και για τα προβλήματα του χωριού ο πρόεδρος της Οξυάς


Οι συνεδριάσεις του κοινοτικού συμβουλίου είναι δημόσιες και γίνονται στο κοινοτικό κατάστημα με την προεδρία του προέδρου της Κοινότητας, προβλέπει ο νόμος. Μόνο που ο κατοικοεδρεύων στην Αθήνα πρόεδρος της Κοινότητας Οξυάς, απ’ όπου και διοικεί το χωριό με τα τόσα άλυτα προβλήματα, θεωρεί πως μπορεί να παραβλέπει όσα η πολιτεία καθόρισε σχετικά με τη λειτουργία των κοινοτικών συμβουλίων και ορίζει την επόμενη, μετά από πολλούς μήνες βέβαια, συνεδρίαση μακριά από την έδρα του χωριού και το κοινοτικό του κατάστημα, προτιμώντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου.

Κάθε σχετική επισήμανση και έκκληση αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον κο πρόεδρο της Οξυάς, ο οποίος ως δικαιολογία πρόβαλε τον ….παγετό και την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο χωριό. «Πρωτευουσιάνος» με τα όλα του, κατά πως φαίνεται, ο κος πρόεδρος (!!) ξέχασε πως είναι να ζεις το Χειμώνα σε ορεινό χωριό, πόσο δε περισσότερο ξέχασε πως ζουν και επιβιώνουν στο χωριό οι εναπομείναντες σ’ αυτό μόνιμοι κάτοικοι, οποίοι και αναμένουν απ’ αυτόν να λύσει τα προβλήματά τους.

Αλλά αντί ο κος πρόεδρος να απαιτήσει από τους αρμόδιους την κανονική αποκατάσταση της κυκλοφορίας προς το χωριό και το οδικό του δίκτυο, προσφέροντας έτσι και στους εναπομείναντες μόνιμους κατοίκους του λύσεις και ανακούφιση από τα προβλήματα των καιρικών φαινομένων, προτιμά να υποτιμά και να αδιαφορεί τόσο για τους ίδιους όσο και για το χωριό και να συνεδριάζει παράνομα το Συμβούλιο της Κοινότητας στις άνετες αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων, αδιαφορώντας ακόμα και για το αίτημα αναβολής της συνεδρίασης μέχρι να βελτιωθούν, έστω, οι συνθήκες πρόσβασης στο χωριό.

Ούτε επιβιώνει ούτε προοδεύει έτσι το χωριό μας, κε πρόεδρε! Και, πέρα από το καλοκαίρι, με τις χαρές του και τις τσιπουροκατανήξεις, αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και τους υπόλοιπους, αυτούς τους δύσκολους μήνες του χρόνου, με τους μόνιμους κατοίκους του να έχουν την ανάγκη μας και να περιμένουν από εμάς την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων τους. Προβλήματα για τα οποία καμία αναφορά δεν κάνετε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης, που ορίσατε, και κανένα συγκεκριμένο τέτοιο ζήτημα δε φέρνετε προς συζήτηση. Τα έχετε λύσει όλα τα προβλήματα της Οξυάς, κε πρόεδρε;

Επιφυλάσσομαι για κάθε ενέργειά μου για τον έλεγχο, αρμοδίως, των όποιων αποφάσεων θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της παρά το νόμο ορισθείσας προσεχούς συνεδρίασης του Συμβουλίου Κοινότητας Οξυάς.

 

Γράφει ο Κων/νος Β. Χαλίλης,     Σύμβουλος Κοινότητας Οξυάς με το συνδυασμό Οξυά, χωριό με μέλλον

Προηγούμενο άρθρο Πράσινοι Θεσσαλίας: Ιδιοτελή τα κίνητρα της προσχώρησης Ακρίβου
Επόμενο άρθρο Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας