Ειδήσεις

Καφενεία μικρών χωριών, ταξί & περίπτερα εξαιρούνται από το τεκμαρτό εισόδημα – Δεκτές από τον Χατζηδάκη οι προτάσεις Κωτσού


Δεκτές έκανε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης τις προτάσεις που κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, από κοινού με άλλους βουλευτές της κυβέρνησης, που αφορούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι προτάσεις αφορούσαν τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης περιπτέρων, τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης επιβατηγών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα ταξί, καθώς και τα καφενεία των μικρών χωριών.

Οι βελτιώσεις που προτάθηκαν είναι οι εξής:

Πρώτον, θα θεσπιστεί ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου για τα περίπτερα λόγω της πολύ μεγάλης προσαύξησης που γίνεται στα έσοδά τους από τις πωλήσεις καπνικών προϊόντων. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και γι’ αυτό κρίθηκε σκόπιμη η αλλαγή.

Η δέυτερη αλλαγή αφορά στα καφενεία τα οποία δεν θα υπάγονται στον τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού του εισοδήματος εφόσον δραστηριοποιούνται σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους αλλά και σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους.

Τέλος, η τέταρτη αλλαγή που ανακοίνωσε, αφορά στα ταξί. Εφόσον οι οδηγοί κατέχουν ποσοστό έως 25%, το τεκμήριο θα είναι μειωμένο κατά 50%.

Ο κ. Κωτσός μετά την αποδοχή των προτάσεων από τον κ. Χατζηδάκη. ευχαρίστησε την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, λέγοντας πως «είναι θετικό το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών άκουσε με προσοχή της προτάσεις μας κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στη Βουλή και τις ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο ανακουφίζοντας έτσι τους ιδιοκτήτες καφενείων μικρών οικισμών , τους περιπτερούχους και τους οδηγούς ταξί».

Προηγούμενο άρθρο Έγκριση 7 νέων προτάσεων έργων LEADER της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ
Επόμενο άρθρο Στο LEADER η ολοκλήρωση υποδομών του Υπαίθριου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα