Ειδήσεις

Και επί της γης ειρήνη – Του Κώστα Βλάχου


Έψελναν  και δοξολογούσαν το θεό  οι άγγελοι   δυο χιλιάδες χρόνια πριν , αλλά  επί ματαίω. Από τους  ανθρώπους  δεν εισακούστηκαν  οι  ύμνοι και η λέξη ειρήνη  τείνει να ξεχαστεί. Ο  άνθρωπος δεν πλάστηκε για αυτή ,αλλά για πόλεμο και αιτιολόγησε την  θέση του  ‘’υμνώντας’’  δήθεν την ειρήνη  και αυτός.

Έχει σαν δόγμα  πως αν θέλεις την ειρήνη πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο .

Είναι νόμος φυσικός πως  όταν  ο  άνθρωπος  είναι έτοιμος για κάτι θα το πραγματοποιήσει  . Εν προκειμένω ένα κράτος  όταν θα είναι έτοιμο  και σε εξοπλισμούς υπερισχύσει  ,στο κράτος με το οποίο  αντιδικεί  θα επιτεθεί.  Μεταξύ  πολλών κρατών καλλίτερα  να μην υπήρχαν  σύνορα  ώστε οι πόλεμοι να αποφεύγονται.

Ας  ψαρεύουν  οι  ψαράδες  σε όλες τις θάλασσες και τους ωκεανούς , όπως τα πουλιά

πετάνε σε όλους τους ουρανούς.

Και όταν ένας πόλεμος προκηρυχθεί  θα πρέπει να  ακούγεται σαν λύση  και η  ειρήνη.

Όμως για ποια ειρήνη  να μιλήσουμε όταν η κούρσα των εξοπλισμών  τεράστια  συμφέροντα εξυπηρετεί .

Κατασκευαστών ,εμπόρων ,κρατών  , ηγετών ,εκτός των λαών.

Εις τους  αιώνες  θα σκοτώνονται άδικα εκατομμύρια  παιδιά οι ‘ηγέτες ‘’, δεν υποχωρούν.  Στην Ουκρανία   το  ακούμε καθημερινά αυτό. Όλοι  για παγκόσμιο  πόλεμο μιλούν  και για ειρήνη  ούτε μιλιά.

Τώρα  ενώ ακούμε  να μην κερδίσει η  Ρωσία  , δεν ακούμε  συχνά να κερδίσει η Ουκρανία, γιατί Ουκρανία δεν υπάρχει πια.  Έλεος , πρέπει  τελείως να εξαφανιστεί ;

‘Ομως τι είναι η Ουκρανία  μπροστά στην παγκόσμια ηγεμονία.

Φτάσαμε στο  σημείο ,επειδή αυτά είναι γνωστά , οι νέοι  να μην θέλουν για να πολεμούν. Μεταμφιέζονται σε γέρους διαβάζω στην Ουκρανία  για να μπορούν να κυκλοφορούν. Δεν  σκέπτονται βέβαια  έτσι μόνο οι Ουκρανοί  αλλά μυριάδες  διότι η έννοια των εθνών  έχει  ξεφτίσει  και οι λαοί έχουν μπερδευτεί. Γίνεται συνείδηση πως στους  πολέμους  δεν σκοτώνεις εχθρό , αλλά  κάποιον άλλο ταλαίπωρο.

Οι λαοί μεταξύ τους δεν είναι εχθροί. Στις διακοπές σε όποιο κράτος  και να πας όλοι

οι κάτοικοι  είναι φιλικοί.

Το τρίπτυχο πατρίς  – θρησκεία – οικογένεια  κλονίζεται συνεχώς.

Οι νέοι  δεν έχουν πρότυπα  , αξίες και ιδανικά .  Σε  μερικά χρόνια οι  θανάσιμοι κίνδυνοι για κάθε κράτος θα είναι  εσωτερικοί  .Οι ανισότητες θα είναι τεράστιες  γιατί  οι φτωχοί  θα αποτελούν την πλειοψηφία  και η φτώχεια τους  θα είναι οδυνηρή.

Δεν  θα μπορούν να τη υπομείνουν οι λαoί .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Συζήτηση για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Καρδίτσας