Ειδήσεις

Κάλεσμα από την Σύσκεψη των σωματείων επαγγελματιών Καρδίτσας


Την Τρίτη 22 Φλεβάρη 2022 έγινε σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων επαγγελματιών Καρδίτσας στο Παυσίλυπο. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα παρακάτω σωματεία:

  1. Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας ( Εκλεγμένοι από Αγωνιστική Συσπείρωση Εμπόρων)
  2. Σωματείο Αρτοποιών Καρδίτσας
  3. Σωματείο Επιπλοποιών Καρδίτσας
  4. Αισθητικών Θεσσαλίας
  5. Ένωση Επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών Καρδίτσας – Αγ Φανούριος
  6. Σωματείο Φωτογράφων Καρδίτσας
  7. Επιτροπή Τουριστικών γραφείων και Λεωφορειούχων Καρδίτσας

Μετά από συζήτηση των προβλημάτων που πλήττουν τους επαγγελματίες της πόλης μας, αποφασίστηκε να συζητηθεί στα ΔΣ των σωματείων η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που διοργανώνουν σωματεία και φορείς του νομού πρωτοβουλία του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων της Καρδίτσας την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 στις 6:30μ.μ στην κεντρική πλατεία ως απάντηση στην  ακρίβεια, για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος και της υγείας μας.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή και  των υπόλοιπων σωματείων των επαγγελματιών της Καρδίτσας την Πέμπτη  7:30μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Καρδίτσας (Α. Παπανδρέου 32 – Έναντι ΔΥΟ Καρδίτσας ,Α΄ όροφος)  με στόχο τον συντονισμό της δράσης μας απέναντι στην ακρίβεια και τα προβλήματα του κλάδου μας.

Το πλαίσιο αιτημάτων που αποφασίστηκε είναι το εξής:

  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή στις παροχές αυτές.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000€. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.
  • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είμαστε κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από τον ΙΑΝΟ στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.

Καλούμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 στις 6:30μ.μ στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια στη σύσκεψη στις 7:30μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Καρδίτσας για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί τρόπους οργάνωσης της πάλης και διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας γιατί πραγματικά είναι ζήτημα επιβίωσης μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Κάτοικοι της Ανατολικής Αργιθέας, (δεν…) είστε σε γραμμή προτεραιότητας, παρακαλώ περιμένετε
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε η νέα περίοδος του Enterprise Europe Network - Hellas