Ειδήσεις

Κάτοικοι της Ανατολικής Αργιθέας, (δεν…) είστε σε γραμμή προτεραιότητας, παρακαλώ περιμένετε


 Αυτό είναι το δια ταύτα, από την απάντηση της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας, στην επερώτηση της Λαικής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Π.Σ (28.2.2022), για την μη ασφαλτόστρωση των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά, Ρόγκια- όρια με Ν. Ευρυτανίας και Αργύρι– Γέφυρα Αυλακίου με όρια Ν. Αιτωλοακαρνανίας, στην ορεινή Αργιθέα Καρδίτσας, στα 11 χρόνια της διοίκησης της περιφέρειας από τον κ. Αγοραστό και την παράταξη της Ν.Δ και αρκετά χρόνια πριν από τις διοικήσεις της νομαρχίας Καρδίτσας, που ανήκαν σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Αντι να απολογηθούν στους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας, γιατί δεν υλοποίησαν όλα αυτά τα χρόνια το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, όπως και προηγούμενα η νομαρχιακή αρχή Καρδίτσας, όλες οι αστικές κυβερνήσεις, που δείχνουν ταχύτητα και γαλαντομία σε χρήμα, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου στην Θεσσαλία, επανέλαβαν ξεδιάντροπα ότι θέλουν τα έργα και ότι αποτελούν προτεραιότητα τους, αλλά δεν έχουν χρήματα!!!

Αφού οι κ. Αγοραστός και Νούσιος, χρέωσαν ξανά τις ευθύνες, που έχει και η νομαρχιακή αρχή Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ, που ήταν μέχρι το 2010, δεν έδωσαν καμία πειστική εξήγηση, γιατί 11 χρόνια τώρα δεν πραγματοποίησαν την ασφαλτόστρωση των εν’ λόγω διανομαρχιακών δρόμων Καρδίτσας-Ευρυτανίας, Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας, ιδιαίτερης σημασίας για τους κατοίκους της ορεινής Αργιθέας, τους οποίους φαίνεται ότι τους βλέπουν κυρίως σαν εκλογική πελατεία.

Αφού αποτελούν δήθεν προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή του κ. Αγοραστού αυτά τα δυο έργα, γιατί χρειάστηκαν 11 ολόκληρα χρόνια και επανειλημμένες επερωτήσεις και παρεμβάσεις της Λαικής Συσπείρωσης, για να γίνουν οι τοπογραφικές μελέτες, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, η ανάθεση και μη ολοκλήρωση ακόμα της μελέτης απαλλοτριώσεων;

Γιατί χρειάστηκαν 11 ολόκληρα χρόνια και η πίεση της Λαικής Συσπείρωσης, για να υποβάλει στο Υπουργείο Υποδομών, λίγες ημέρες (10/2/22) πριν την συζήτηση της επερώτησης μας, τα επικαιροποιημένα Τεχνικά Δελτία;

Μετά από 11 χρόνια ανακάλυψε ότι δεν έχει χρήματα για να τα κάνει, όταν όλα αυτά τα χρόνια ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για έργα που αποτελούσαν προτεραιότητας για την στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην Θεσσαλία και ζητά τώρα από το Υπουργείο Υποδομών την έγκριση 11.300.000 ευρώ, γιατί αλλιώς δεν θα γίνουν τα παραπάνω έργα;

Και η χθεσινή συζήτηση της επερώτησης της Λαικής Συσπείρωσης, αποκάλυψε ότι το τόσο αναγκαίο για τους κατοίκους της Ανατολικής Αργιθέας και γενικότερα, έργο της ασφαλτόστρωσης των δυο χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας (μήκους 6 χλμ.) και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας (μήκους 5,1 χλμ.) δεν ήταν τα προηγούμενα 11 χρόνια και όλα τα προηγούμενα, ποτέ σε προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή, τις νομαρχιακές αρχές, τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Γι’ αυτό σας είχαν μονίμως στο «περιμένετε στο ακουστικό σας», μοιράζοντας σας ανέξοδες υποσχέσεις και συνεχίστε να κινείστε από άθλιους χωματόδρομους προς Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία, για να πάτε στο γιατρό, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις σας, τα παιδιά σας στο σχολείο και για άλλες ανάγκες σας.

Ανέδειξε επίσης, ότι ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η ασφαλτόστρωση των δυο χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας, της παιδείας και όλων των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων των κατοίκων της ορεινής Αργιθέας, είναι ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας τους, απέναντι στην σημερινή και την εκάστοτε περιφερειακή αρχή και κυβέρνηση, που στηρίζουν με τις πολιτικές τους τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως του Παλαμά
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα από την Σύσκεψη των σωματείων επαγγελματιών Καρδίτσας