Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για συμμετοχή στην αγροτική κινητοποίηση στη Νίκαια


Συνάδελφε αγροτοκτηνοτρόφε: Ήρθε η ώρα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι, με τα τρακτέρ στο δρόμο για να διεκδικήσουμε την επιβίωση  μας απέναντι στα οξυμένα προβλήματα.

Με τις νέες πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις μας, αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ.

Απέναντί μας έχουμε τους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους, που διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα με κριτήριο το κέρδος τους, πολλές φορές μάλιστα αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους. Ανάλογα διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής στα αγροτικά μέσα και εφόδια, μηχανήματα, σπόρους, φάρμακα και λιπάσματα να έχουν φτάσει στα ύψη.

Απέναντί μας είναι και οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια μας «πίνουν το αίμα».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να εγκαταλείπονται καλλιέργειες και όσοι  αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουμε στην παραγωγή να βιώνουμε «το μαρτύριο της σταγόνας», προσπαθώντας να παραμείνουμε στα χωράφια και να κρατήσουμε τα κοπάδια μας καταχρεωμένοι.

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη τις «αντοχές της οικονομίας», όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας, αλλά – όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της – επιδίδεται σε μια επιχείρηση παραπλάνησής μας, με στόχο να εμποδίσει και να υπονομεύσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

Με οδηγό την πλούσια αγωνιστική πείρα. Με τα τρακτέρ στους δρόμους και τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος (Α.Σ., Ομοσπονδίες, ΠΕΜ), την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια να αποσπάσουμε συγκεκριμένα μέτρα, απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καθυστερήσαμε μέτρα που είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί σε βάρος μας, έτσι θα παλέψουμε και θα διεκδικήσουμε και τώρα.

Το πλαίσιο αιτημάτων:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη.
  • Άμεσα έργαμε ολοκληρωμένο σχεδιασμό για αντιπλημμυρική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών. Να γίνουν σε όλο το νομό τα αρδευτικά κλειστά δίκτυα. Να ολοκληρωθούν όλα τα έργα του Αχελώου.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεωνΑλλαγή του κανονισμούτου ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Να μην μειωθούν οι ενισχύσεις και να είναι ακατάσχετες. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος λόγο επιπτώσεων της νέας ΚΑΠ.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμέςπου θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση.

Όλοι την Παρασκευή 4/2 στη Νίκαια Λάρισας. Προσυγκέντρωση στις 12:00μ.μ. στο Δέλτα Ιτέας.

Προηγούμενο άρθρο Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει τους αγρότες
Επόμενο άρθρο Η Λέσχη Επιστημονικής Ανάγνωσης Ψ, συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις