Ειδήσεις

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει τους αγρότες


Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων στηρίζει την πανθεσσαλική κινητοποίηση των αγροτών για την δημιουργία μπλόκων. Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει το εισόδημα και τη ζωή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι αυτή η πολιτική που φέρνει την ακρίβεια ,τις αυξήσεις στο ρεύμα και την θέρμανση, ανεβάζοντας και το κόστος παραγωγής , που θέλει τους εργαζόμενους με σκυμμένο το κεφάλι στη δουλειά και τους αγρότες χωράφι. Είναι αυτή η πολιτική που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις , η μία μετά την άλλη , και η ΕΕ υπηρετούν με γνώμονα τη κερδοφορία του κεφαλαίου.

Για αυτό ο αγώνας των εργαζομένων και των αγροτών είναι κοινός .Το αγροτικό κίνημα έδειξε πολλές φορές το δρόμο για το πώς μπορείς να εμποδίζεις να εφαρμοστεί μια αντιλαϊκή πολιτική αλλά και να καταφέρνεις νίκες αποσπώντας κατακτήσεις. Τίποτα δεν χαρίστικε στην μικρομεσαία αγροτιά γιατί όλα τα γιατί με τους αγώνες της. Τα μπλόκα των αγροτών θα είναι για ακόμη μια φορά καρφί στο μάτι σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν να βάλουν τους αγώνες και της διεκδικήσεις του λαού στο γύψο .

Όπως με το ν/σ Χατζηδάκη και με τον συνδικαλιστικό νόμο Αχτσιόγλου-Βρούτση προσπαθούν να χτυπήσουν τα σωματεία που είναι όπλα των εργατών , έτσι στήνανε και αγροτοδικεία χτυπώντας τους πρωτοπόρους αγροτοσυνδικαλιστές. Δεν θέλουν εργαζομένους στα σωματεία όπως δεν θέλουν τους αγρότες στους αγροτικούς συλλόγους , μας θέλουν να πνιγόμαστε στη μιζέρια και στην ανέχεια που γεννάει η δική τους πολιτική χωρίς να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός για τον θάνατο του Μώρις Μαγρίζου
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για συμμετοχή στην αγροτική κινητοποίηση στη Νίκαια