Ειδήσεις

Καλή χρονιά και με υγεία!!! Καλή χρονιά; … και με υγεία;


Επιτελικό(Χα! Χα!) κράτος: “Τα self test θα γίνουν το πρωί της Δευτέρας στον περίβολο του σχολείου, στους μαθητές, οι οποίοι θα δηλώσουν ότι δεν το έχουν κάνει στο σπίτι, γιατί δεν κατάφεραν να προμηθευθούν από τα φαρμακεία.”

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην είναι καλή και φυσικά προτεραιότητά της δεν είναι η υγεία αλλά τα κέρδη των εμπόρων της υγείας. Έτσι ανοίγει τα σχολεία (κάνοντας το χατίρι των σχολαρχών και όχι μόνο) με το επικίνδυνο για την υγεία μαθητών -εκπαιδευτικών και των οικογενειών 50%+1, χωρίς επάρκεια σε self-test, με συνωστισμό στις αίθουσες κλπ.  κι αφού πληρώσαμε τις μάσκες ελπίζουμε στα ανοιχτά παράθυρα (μέσα στο χειμώνα). Επιπλέον αναγκάζει όποιον δεν έχει εμβολιαστεί να πληρώνει τα selftest  ενώ μεταδίδουν τον ιό και νοσούν (έστω ελαφρύτερα) ΟΛΟΙ.  Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση όχι μόνο γιατί είναι ανεπαρκείς  οι «άριστοι» αλλά γιατί επιλέγει πολιτικά να  βάλει πάνω από όλα τα κέρδη κι όχι την υγεία ή την εκπαίδευση. Να θυμίσουμε εδώ τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό γενικά, σε ΕΕΠ  ή ΕΒΠ, τις ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας, τη διακινδύνευση (και το ξεπούλημα) των προσωπικών δεδομένων  μαθητών-εκπαιδευτικών στη SISCO μέσω της λεγόμενης τηλεκπαίδευσης και βεβαίως πως σχολεία χωρίς μέτρα προστασίας απέναντι στη διασπορά του κορωνοϊού οδηγούν σε απουσίες ή τηλεκπαίδευση και είναι επί της ουσίας κλειστά σχολεία. Και τα κλειστά σχολεία εντείνουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες.

 Επαναλαμβάνουμε πως το εμβόλιο από μόνο του δεν επαρκεί. Χρειάζεται ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό και υποδομές, επίταξη κλινών από τον ιδιωτικό τομέα και συνεχείς ελέγχους με την ευθύνη του ΕΟΔΥ και ιατρική επίβλεψη, δωρεάν για όλους! Κι αυτό που η κυβέρνηση αρνείται θα πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Απέναντι στην κυβέρνηση που παίζει στα ζάρια την υγεία μας ποντάροντας στην «ανοσία αγέλης» με το επιχείρημα πως η μετάλλαξη Ο είναι λιγότερο επικίνδυνη, απέναντι στους κολαούζους της που κερδοσκοπούν σε βάρος μας και τα κάθε είδους δημοσιογραφικά και ψευδοεπιστημονικά (κάθε απόχρωσης) παπαγαλάκια μόνη απάντηση είναι οι αγώνες μας!

Δεν είμαστε αναλώσιμοι!

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή των αγίων Θεοφανείων στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας από τις Συνταξιουχικές οργανώσεις Καρδίτσας