Ειδήσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από τις Συνταξιουχικές οργανώσεις Καρδίτσας


Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί σωματεία και φορείς να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει για την Υγεία στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας (Α. Παπανδρέου 8) την Πέμπτη 13-1-2022 στις 11.00 το πρωί.

Τη στιγμή που η πανδημία καλπάζει,  η κυβέρνηση συνεχίζει  να επικαλείται την ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα  μας κοροϊδεύει  ότι η νέα μετάλλαξη της «Όμικρον» φθίνει και πλησιάζει στο τέλος της.  Όμως οι «εικόνες ντροπής» εκατοντάδων  συνανθρώπων μας που περιμένουν στο νοσοκομείο της Καρδίτσας  για ώρες προκειμένου να υποβληθούν σε μοριακό τεστ αλλά και άλλοι τόσοι που βάζουν το χέρι στην τσέπη να για να κάνουν τεστ σε ιδιωτικά κέντρα και φαρμακεία, μαρτυρούν ακριβώς το αντίθετο.

Παρά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης περί «θωράκισης του ΕΣΥ» , η πραγματικότητα που καθημερινά ζούμε οι συνταξιούχοι και όχι μόνο είναι τελείως διαφορετική. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες τόσο στο νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας του νομού κάτι που γίνεται ακόμη χειρότερο με τις αναστολές των εργαζομένων.  Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι απολύσεις επικουρικού και άλλου προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες  στις δομές υγείας.

Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας λειτουργεί πάνω σε τεντωμένο σκοινί και το προσωπικό των νοσοκομείων συνεχίζει να αποδεκατίζεται λόγω κρουσμάτων COVID με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που μένουν πίσω να κάνουν απανωτές βάρδιες χωρίς ρεπό.

Η υποστελέχωση και υποβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας είναι έργο όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που σταθερά, χρόνο με το χρόνο πετσοκόβουν ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την υγεία του λαού.

Οι συνταξιούχοι που δώσαμε τόσα πολλά στον εργασιακό μας βίο, εισπράττουμε ψίχουλα στις συντάξεις και στις παροχές υγείας. Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα που μας αφαίρεσαν τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Καρδίτσας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ώστε μέσα από την κοινή δράση να παλέψουμε για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας του λαού μας.

Απαιτούμε- διεκδικούμε:

  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας με άμεσες προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ανάκληση των αναστολών εργασίας, και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.
  • Να γίνονται μαζικά δωρεάν και επαναλαμβανόμενα test χωρίς διαχωρισμούς
  • Να ενισχυθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Καλή χρονιά και με υγεία!!! Καλή χρονιά; … και με υγεία;
Επόμενο άρθρο Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λ. Πλαστήρα