Ειδήσεις

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας για την Ουκρανία


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας καταδικάζει απερίφραστα την παράνομη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη στρατιωτική επίθεση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόκειται για μια βάρβαρη πράξη ενός επιθετικού πολέμου που δεν μπορεί να έχει καμία δικαιολογία. Η ηγεσία της Ρωσίας εξαπολύει καθημερινά πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Ουκρανίας οι οποίες στοιχίζουν τη ζωή σε χιλιάδες Ουκρανούς αμάχους, σε χιλιάδες στρατιώτες και των δύο πλευρών, ξεκληρίζουν οικογένειες, καταστρέφουν τις υποδομές μιας χώρας, δημιουργούν προσφυγικές ροές και προκαλούν καταστροφικές συνέπειες σε εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών.

Καλούμε την ηγεσία της Ρωσίας να σταματήσει αμέσως τον πόλεμο και να αποχωρήσει από εδάφη που δεν της ανήκουν.

Καλούμε πρωτίστως τους ισχυρούς του κόσμου να αντιληφθούν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων, οι οποίες πολλές φορές ξεκινούν από γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, που δεν υπηρετούν αναγκαστικά τα συμφέροντα των πολιτών.

Καλούμε την Ευρώπη και όλο τον δυτικό κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει τον Ουκρανικό λαό τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου, παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια, όσο την επόμενη ημέρα για να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύνδεση της νέας Πρότυπης Επιχειρηματικής Μονάδας της Εταιρείας EXALCO στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ
Επόμενο άρθρο Συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας και ΕΚΑΒ για πρόγραμμα παροχής πρώτων βοηθειών