Ειδήσεις

Καταδίκη της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων και για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΠΕ (7/10/21), φανερά ενοχλημένη η νεοδημοκρατική πλειοψηφία του Δ.Σ, από το περιεχόμενο των δύο ψηφισμάτων που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης (για καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων φασιστικών ομάδων σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και ενάντια στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος) και μη θέλοντας να πάρει θέση, αρνήθηκε να τα συζητήσει, με σαθρά «επιχειρήματα».

Τόσο ο πρόεδρος, όσο και άλλα μέλη της κυβερνητικής παράταξης, αρνήθηκαν την συζήτηση και απέρριψαν τα δυο ψηφίσματα, λέγοντας ότι:

  • Το Δ.Σ της ΕΝΠΕ, πρέπει να ασχολείται μόνο με σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Δηλαδή η καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων των ναζιστικών συμμοριών, που φαίνεται να αναβιώνουν με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, δεν είναι πολιτικό θέμα; Ούτε η έκφραση της αντίθεσης της ΕΝΠΕ στην απόφαση κυβέρνησης και ΔΕΗ, να αυξήσουν σημαντικά την τιμή του ρεύματος που θα τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες;
  • Τα ψηφίσματα υποβιβάζουν το κύρος και τον θεσμικό ρόλο του Δ.Σ της ΕΝΠΕ, κάνοντας νουθεσίες στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης, όπως και παλιότερα, να μην τα φέρνει, γιατί προφανώς τους ενοχλεί το περιεχόμενό τους και τους χαλά την εικόνα του στηρίγματος της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος. Μάλιστα ένας εξ’ αυτών ανέφερε ότι ψηφίσματα να έρχονται μόνο όταν έχουν την συμφωνία όλων. Πάλι καλά που δεν μας είπε να χαιρετίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης!

Με τέτοια σαθρά «επιχειρήματα» όμως δεν μπορούν να κρύψουν ότι, τόσο ως παράταξη της Ν.Δ, όσο και ο αστικός θεσμός της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης που υπηρετούν, αποτελούν βασικό στήριγμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και γενικότερα του αστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, στεκόμενοι απέναντι στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα.

«Εκκωφαντική» ήταν η πλήρης αφωνία της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τοποθέτησή του θεώρησε ότι η ΕΝΠΕ, πρέπει να πάρει πολιτική θέση για τις ναζιστικές εγκληματικές επιθέσεις, συμφώνησε ότι γενικά δεν πρέπει να έρχονται ψηφίσματα στο Δ.Σ της ΕΝΠΕ.

Να ποιοι είναι οι «φίλοι του λαού» που διοικούν ή διοίκησαν τον αντιλαϊκό αστικό θεσμό της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.

Η Λαική Συσπείρωση, απευθύνεται στους μαθητές, στους φοιτητές στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς, συνολικά τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους καλεί να μη δείξουν καμιά ανοχή και να απομονώσουν παντού την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν κάθε φορά αυτοί.

Να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Εκφράζει την αντίθεσή της στη συνέχιση της συμμετοχής στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια των μελών των παρατάξεων που στηρίχθηκαν από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητα αν στη συνέχεια μεταπήδησαν σε άλλα φασιστικά σχήματα που δημιούργησαν τα καταδικασμένα, φυλακισμένα και μη στελέχη της, τα οποία συνεχίζουν την εγκληματική δράση και αξιώνει νομοθετική ρύθμιση για την αποπομπή της συμμετοχής τους απ’ όλα τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρώτο σουτιέν; Ο πρώτος οδηγός!
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid test στη Ματαράγκα – Εκ νέου δειγματοληπτικοί έλεγχοι τη Δευτέρα