Ειδήσεις

Πρώτο σουτιέν; Ο πρώτος οδηγός!


Ήρθε η ώρα να αγοράσεις το πρώτο σου σουτιέν. Ομολογουμένως, η εμπειρία είναι πολύ καινούργια. Αλλά σου δημιουργεί και κάποιον ενθουσιασμό. Είτε επιλέξεις να κάνεις την πρώτη σου αναζήτηση μόνη σου είτε πας παρέα με τη μητέρα σου για να κάνετε την αγορά, υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι σημαντικό να θυμάσαι πριν κάνεις την επιλογή.

  1. Πρέπει να νιώθεις όμορφα

Πρέπει να νιώθεις όμορφα φορώντας το σουτιέν που θα επιλέξεις. Η όλη λογική του συγκεκριμένου εσωρούχου είναι να στηρίζει το στήθος σου, χωρίς να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή να πονάς. Αλλά και να το αναδεικνύει, να ταιριάζει με τα ρούχα σου και να σου δίνει αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις κάτι που αρέσει σε εσένα και που κάνει εσένα να αισθάνεσαι καλά. Δεν έχει σημασία τι φοράει η φίλη σου.

  1. Κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις

Κάνε τις απαραίτητες μετρήσεις, ώστε να μάθεις ποια είναι τα σωστά μεγέθη για εσένα. Σε αυτή τη διαδικασία μπορεί να σε βοηθήσει τόσο μια φίλη σου, όσο και η μητέρα σου. Θα πρέπει να μετρήσετε την περιφέρεια του θώρακά σου και, φυσικά, το μέγεθος του στήθους σου. Είναι σημαντικό το εσώρουχο να μην σε σφίγγει υπερβολικά πολύ, να εφαρμόζει σωστά γύρω από το στήθος σου, να σου προσφέρει άνεση και να μην πέφτουν οι τιράντες από τους ώμους σου.

  1. Το στυλ που θα διαλέξεις…

Το στυλ που θα διαλέξεις είναι ένα ακόμη ζήτημα που σίγουρα θα σε έχει απασχολήσει. Όπως σίγουρα γνωρίζεις, υπάρχουν αμέτρητα είδη εσωρούχων στην αγορά. Αλλά, όπως είπαμε, είναι σημαντικό να βρεις κάτι που θα ταιριάζει σε εσένα και που θα σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Ωστόσο, έχουμε μια γενική συμβουλή. Αν είσαι ακόμη μικρή και το στήθος σου δεν έχει αναπτυχθεί πολύ και δεν είναι πολύ μεγάλο ή βαρύ, τότε οι μπανέλες δεν είναι και τόσο απαραίτητες. Υπάρχουν υπέροχα μπουστάκια για πιο νεανικές ηλικίες που μπορούν να αποτελέσουν μια καλή πρώτη επαφή με αυτά τα εσώρουχα. Μπορείς να αφήσεις την ενίσχυση και τα πιο γυναικεία κομμάτια για πιο μετά. Αν, ωστόσο, θέλεις να επιμείνεις σε ένα πιο ώριμο στυλ, υπάρχουν εσώρουχα με δαντέλα μεν, αλλά σε πιο ουδέτερο στυλ.

Σαν τελευταία συμβουλή, κράτα στο μυαλό σου ότι το εσώρουχό σου δεν πρέπει να φαίνεται μέσα από τα ρούχα σου. Γι’ αυτό και πρέπει να επιλέξεις κάτι που θα ταιριάξει με τα υπόλοιπα κομμάτια της ντουλάπας σου.

Τέλος, διασκέδασέ το και άφησε τον εαυτό σου να εκφραστεί! Η διαδικασία της επιλογής πρέπει να είναι fun και να νιώθεις ελεύθερη να επιλέξεις ό,τι σε εκφράζει· όπως κάνεις και με τα ρούχα σου.

Προηγούμενο άρθρο Επαναλειτουργούν με νέους όρους τα Μουσεία του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Καταδίκη της εγκληματικής δράσης φασιστικών ομάδων και για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα