Ειδήσεις

Kαταληκτήριος Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής


Στα πλαίσια των Συνοδικών και Περιφερειακών Επετειακών Εκδηλώσεων που διοργάνωσε και υλοποιεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επί τη συμπληρώσει 100 ετών από της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσω της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιερών Μητροπόλεων ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Η Μικρασιατική καταστροφή αποτελεί το πλέον τραυματικό γεγονός στην ιστορία του νεωτέρου Ελληνισμού, το οποίο καθόρισε καταλυτικώς την μετέπειτα πορεία της πατρίδος μας.

Οι εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Εκδηλώσεις ετέθησαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου.

Ως εκ τούτου, το εσπέρας της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2022, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσης πραγματοποιήθηκε καταληκτήριος Εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Νομού Καρδίτσης και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού.

Η Εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση πλουσίου φωτογραφικού υλικού για το χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής και σχετική ομιλία επιστημονικού χαρακτήρος από τον Ελλογιμώτατο κ. Συμεών Κοιμίσογλου.

Η εν λόγω Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μουσικοθεατρικού δρώμενου και παραδοσιακών χορευτικών σχημάτων εκ των μελών του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναίκων Καππαδοκικού.

Εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την οργάνωσή της:

την Ένωση Μικρασιατών και Ανατολικοθρακιωτών Νομού Καρδίτσης με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Καρατάσιο και τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Καππαδοκικού με επικεφαλής την κ. Ασημούλα Πασχαλίδου και τους συνεργάτες τους για την άψογο συνεργασία,

τον Ελλογιμώτατο κ. Συμεών Κοιμίσογλου,

την Τοπική Κοινότητα Καρδίτσης για την παραχώρηση του χώρου,

τον Δήμαρχο Καρδίτσης κ. Βασίλειο Τσιάκο για την αρωγή του Δήμου,

το Βιβλιοχαρτοπωλείο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ για την μεγάλη του χορηγία,

το μουσικό σχήμα των Μαρίου Σαρημιχαηλίδου, Φωτίου Γαρουφαλλιά και Παναγιώτου Παππά,

τον κ. Ιωάννη Χατζή για τα ηχητικά συστήματα,

τον κ. Στέργιο Ντάφο, Συνεργάτη της Ιεράς μας Μητροπόλεως, για την ζωντανή αναμετάδοση αυτής,

τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Θωμά Κάια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως για την επιστασία και την οργάνωση της Εκδηλώσεως

αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν σε αυτή.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ που διοργανώνει η Ιεράς μας Μητρόπολη στα παράλια της Μικράς Ασίας (Τσανάκκαλε, Ίμβρο, αϊβαλί, Σμύρνη, Έφεσο, Κιρκιντζέ, Βουρλά, Πέργαμο) από 31 Οκτωβρίου έως και 6 Νοεμβρίου 2022.

 

Προηγούμενο άρθρο Τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας ταξιδεύουν στην Ισπανία
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση δύο έργων του ποιητή - συγγραφέα Δημήτρη Αγγελή