Ειδήσεις

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης


Η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ενημερώνει τους πολίτες – καταναλωτές ότι, την 19η Ιουλίου 2022, μετά από έλεγχο που διενήργησε η Υπηρεσία μας κατασχέθηκαν και οδηγήθηκαν προς καταστροφή, τρόφιμα ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους εβδομήντα δύο (72) κιλών, τα οποία κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε καταστήματα λιανικής πώλησης κρεάτων σε Τοπική Κοινότητα, του Δήμου Παλαμά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν α) παρασκευάσματα κρέατος που παρήχθησαν σε μη αδειοδοτημένο και ακατάλληλο χώρο και β) κρέας και παρασκευάσματα που είχαν καταψυχθεί παράνομα.

Σημειώνουμε ότι απαγορεύεται η κατάψυξη κρεάτων και παρασκευασμάτων κρέατος εντός των καταστημάτων λιανικής πώλησης κρέατος.

Στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί να προμηθευτεί κατεψυγμένο κρέας και κρεατοσκευάσματα (μπιφτέκι, σουβλάκι, κλπ.), θα πρέπει η παραγωγή του να έχει γίνει σε εγκεκριμένη εγκατάσταση και να φέρει κατάλληλη επισήμανση – ετικέτα με όλες τις απαραίτητες, από τη νομοθεσία, πληροφορίες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Καρδίτσας για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπ. Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας