Ειδήσεις

Παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων Καρδίτσας για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή


Η ΑΣΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση με την απόφαση της να ζητήσει πίσω τα ποσά που δόθηκαν ως προκαταβολές ενίσχυσης για τις συνέπειες που προκάλεσε η πολιτικής της αντιμετωπίζοντας την πανδημία του COVID -19.

Δύο χρόνια και πανδημίας αφού αποφάσισαν να μην πράξουν το παραμικρό για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, αφού δεν ξόδεψαν το ελάχιστο ποσό για  την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών , διαλέγοντας την στάση της «Ατομικής Ευθύνης», δηλαδή το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» μας ζητούν πίσω και τα ψίχουλα που μας έδωσαν. Από τις αεροπορικές εταιρείες θα τα ζητήσουν πίσω; Από τους αυτοκινητόδρομους και τους εφοπλιστές θα τα πάρουν πίσω;

Οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, οι επαγγελματίες και οι έμποροι του Νομού μας δεν ξεχνούν τι έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια με την κρίση, την πανδημία, τον Ιανό και τώρα την ενεργειακή ακρίβεια, δεν ξεχνούν τον καθημερινό αγώνα που κάνουν για να κρατηθούν στα μαγαζιά τους, για να αντέξουν το βάρος των υποχρεώσεών τους.

Επίσης δεν ξεχνούν τους αγώνες που έχουμε δώσει με τα σωματεία μας και τις ενώσεις μας που απαιτήσαμε τα δίκαια αιτήματά μας. Αγώνες που δημιούργησαν πίεση στο σύστημα και την κυβέρνηση, τους ανάγκασαν να κάνουν πίσω, να υποχωρήσουν μπροστά στην μαζική απαίτηση του κόσμου. Έτσι μέχρι σήμερα πήραμε αποζημιώσεις από τον Ιανό, βεβαίως όχι όλοι και όχι όλα, καθυστέρηση της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών και σήμερα με την στήριξη περισσότερων φορέων διεκδικούμε την μη επιστροφή των προκαταβολών αυτών.

Σήμερα πρέπει να διαλέξουμε πάλι τον δρόμο που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε, τον δρόμο της συλλογικής πάλης μέσα από τις ενώσεις μας και τα σωματεία για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των απαραίτητων δίκαιων αιτημάτων μας.

Πρέπει να τους τρομάξουμε πάλι και να γκρεμίσουμε τις αυταπάτες που σπέρνουν ότι η επερχόμενες εκλογές θα λύσουν αυτό που τόσες κυβερνήσεις τους δεν έλυσαν μέχρι σήμερα, τον βιοπορισμός μας με αξιοπρέπεια, την προστασία των οικογενειών μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Αυτά θα λυθούν μόνο αν πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, μόνο τότε.

Έτσι απαιτούμε :

  • Η επιστρεπτέα να γίνει μη επιστρεπτέα
  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου. Καμία διακοπή ρεύματος- αερίου.
  • Κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων. Διαγραφή του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.
  • Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών.
  • Κατάργηση των ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες στο 100% της πραγματικής ζημιάς.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευθεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και χρηματοδότηση κρατική.

Η ΑΣΕ καλεί όλους του συναδέλφους επαγγελματίες σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔOYΚαρδίτσας την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 11 πμ

Κανένας μόνος στην επίθεσή που δεχόμαστε – όλοι μαζί να αντεπιτεθούμε!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανεμογεννήτριες στον Τύμπανο! Οι πρώτες βουνοκορφές των Αγράφων που καταστρέφονται
Επόμενο άρθρο Κατασχέθηκαν ακατάλληλα τρόφιμα ζωικής προέλευσης