Ειδήσεις

Κέρδισε τις εντυπώσεις το 41ο Καρναβάλι Σοφάδων – Φαντασμαγορική η παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, χιλιάδες οι επισκέπτες που συμμετείχαν


Κέρδισε τις εντυπώσεις το 41ο Καρναβάλι Σοφάδων που αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα, του Δήμου Σοφάδων. Ανανεωμένο και με πολλές εκπλήξεις, το Σοφαδίτικο Καρναβάλι προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών που συνέρρευσαν στην πόλη των Σοφάδων για να το παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά στη μεγάλη αυτή γιορτή της χαράς και της διασκέδασης.

Την μέρα της Αποκριάς, λοιπόν, ο Δήμος Σοφάδων ξεκίνησε τις εκδηλώσεις αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία. Τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων των τοπικών κοινοτήτων συμμετείχαν στο «Σεργιάνι» στην κεντρική πλατεία και, στη συνέχεια, ομάδα animateur διασκέδασε μικρούς και μεγάλους σε ένα απολαυστικό δίωρο.

Στις 17:00 το απόγευμα όλοι οι καρναβαλιστές που έλαβαν στη μεγάλη παρέλαση, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Σοφάδων και στις 18:00 ξεκίνησε η μεγαλειώδης παρέλαση των αρμάτων και πεζοπόρων καρναβαλιστών.

Πολύχρωμα άρματα, με ποικίλη θεματολογία, εμπνευσμένη σε πολλές περιπτώσεις από την ίδια την επικαιρότητα, είτε την τοπική, όπως το άρμα με τοπ αγροτικό μπλόκο του Δέλτα, είτε τη γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση και ζωή του τόπου, και φυσικά τα άρματα που είχαν χρώμα … τοπικό, με τους Συλλόγους, δηλαδή, των χωριών του Δήμου Σοφάδων και πολλά πολλά ακόμη ευφάνταστα και διασκεδαστικά.

Το Καρναβάλι κορυφώθηκε με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου, που εντυπωσίασε όλους όσοι το παρακολούθησαν.

Εν συνεχεία, ο  Δήμος Σοφάδων, σε συνεργασία με τον Γ.Σ. Σοφάδων, διοργάνωσε, στην κεντρική πλατεία, ένα ξεχωριστό γλέντι με την παρουσία της μοναδικής Φαίης Ρουμπίνη που ενθουσίασε το κοινό και έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκόμενους να γλεντήσουν με την ψυχή τους, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και γενικότερα να χαρούν την ημέρα, με κέφι και ζωντάνια, όπως απαιτεί το έθιμο και η «φιλοσοφία» της ημέρας.

Υπενθυμίζουμε, στον απόηχο των εκδηλώσεων, που οργάνωσε, με απόλυτη επιτυχία, ο Δήμος Σοφάδων, πως είχε προηγηθεί η  μεγαλειώδης συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου με το συγκρότημα KINGS, το οποίο ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους, αφήνοντάς τους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στη συνέχεια των δράσεων για το Καρναβάλι, την σκυτάλη είχε λάβει, το Σάββατο 15 Μαρτίου, το παραδοσιακό γλέντι, με δωρεάν φαγητό και ποτό,  πλιγούρι με πρόβειο κρέας και ντόπιο κρασί.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από συγκροτήματα από τη Σερβία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παραδοσιακή ορχήστρα του Ανδρέα Ζυγογιάννη και ένα κεφάτο γλέντι.

Ήταν ένα μοναδικό και επιτυχημένο Καρναβάλι, με τον Δήμο Σοφάδων να δίνει ραντεβού για του χρόνου, στο 42ο Καρναβάλι Σοφάδων, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν τέτοιο θεσμό, με τη μακροβιότερη πορεία στο είδος του και πολύπλερα οφέλη για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Λύση διεκδικεί η Ασ. Σκόνδρα για τις διεκδικήσεις του δημοσίου, ιδιοκτησίας Καρδιτσιωτών
Επόμενο άρθρο Χωριό-φάντασμα ο Βλοχός Καρδίτσας - Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Καλογιάννης μίλησε στο Ηχόραμα 100,8