Ειδήσεις

Κινητικότητες Εράσμους του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πολωνία


Με επιτυχία διεκπεραιώθηκε η τελευταία κινητικότητα στο πλαίσιο του σχεδίου ΚΑ229 με τίτλο: «A creative student in the service of the local society and natural environment. Young European – aware of the needs of the community and environment», στο οποίο συμμετέχει το 2ο Γυμνάσιο Καρδίτσας, στο Szczecin της Πολωνίας κατά την περίοδο 24 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2022.

Στην κινητικότητα, στην οποία συμμετείχαν επίσης μαθητές και καθηγητές από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία, πήραν μέρος οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου Γερούκη Αλεξάνδρα, Γιαννακάκη Ελπίδα, Πανταζή Σοφία, Παπανικολάου Αναστασία και Παπανικολάου Μαρία, με συνοδούς τις καθηγήτριες του σχολείου κ. Ρόπη Γεωργία και κ. Τσιαντή Αναστασία.  Οι συμμετέχοντες έτυχαν εξαιρετικής φιλοξενίας από τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου Szkola Podstawowa nr.11, im. UNICEFu w Szczecinie. Οι μαθητές παρουσίασαν το κόμικ που είχαν ετοιμάσει κατά το προηγούμενο διάστημα και εκπόνησαν επιχειρηματικό σχέδιο προώθησης της εφεύρεσής τους για τα ΑΜΕΑ, αφού δέχθηκαν σχετική εκπαίδευση επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής αυτής της Πολωνίας, με περιηγήσεις στην πόλη του Szczecin, στα μνημεία και τα πάρκα της, καθώς και στη γύρω περιοχή, διαδραστικό παιχνίδι στο πάρκο Jomsborg Reclaw που στεγάζει μια εξαιρετική απομίμηση χωριού Βίκινγκς, επίσκεψη στο φυσικό πάρκο  Międzyzdroje με τους μοναδικούς ευρωπαϊκούς βίσωνες και στην κοντινή παραλία της Βαλτικής, καθώς και με βαρκάδα στον ποταμό Όντερ και τη λίμνη Dąbie. Επίσης, επισκέφτηκαν το σωζόμενο καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου της πόλης, όπου, μέσα από την εικονική επαφή με τη βία του πολέμου, ενθαρρύνθηκαν να εκτιμήσουν τα πολλαπλά οφέλη της ειρήνης.

Πέρα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους συμμαθητές και συναδέλφους τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, να ανταλλάξουν ιδέες, να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα και να βιώσουν έμπρακτα τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης, που αποτελούν επίσης βασικούς στόχους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Η συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών υπήρξε άψογη καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητικότητας και όλοι επέστρεψαν στην πόλη μας με άριστες εντυπώσεις και την ευχή ανάλογες όμορφες προσπάθειες να συνεχιστούν. Η διεύθυνση και το προσωπικό του σχολείου  συγχαίρουν τους παραπάνω μαθητές, αλλά και όλους τους υπόλοιπους που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων και τους εύχονται να βάζουν πάντα ωραίους και υψηλούς στόχους στη ζωή τους.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο
Επόμενο άρθρο Πρωτοβουλίες κατοίκων της Ραχούλας για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών