Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες κατοίκων της Ραχούλας για την αποκατάσταση των βασικών υποδομών


Φαίνεται πως ο Ιούλης είναι ο μήνας μας. Πέρυσι παλεύαμε για τα νερά, φέτος για τους δρόμους και γενικά για όλες τις κατεστραμμένες υποδομές!

Πολλοί δήλωσαν παρών στην παρέμβαση 12/07 στο δημοτικό συμβούλιο και στην σύσκεψη 15/07με τον αντιπεριφερειάρχη και τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών.

Οι υπογραφές ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκατό αλλά θα συνεχίσουμε για να στηρίξουμε το αίτημα αποκατάστασης των υποδομών στην περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά  και  στο υπουργείο υποδομών.

Ακριβώς μια βδομάδα μετά την εκδήλωση της κίνησης  και έπειτα από την σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη και του επικεφαλής τεχνικών τμημάτων της περιφέρειας που καθορίστηκε μετά την παρέμβασή μας στο δημοτικό συμβούλιο έχουμε εν συντομία τα εξής:

1) ο δήμος θα διαθέσει χρήματα για τις άμεσες ανάγκες του χωριού από τις 500 χιλιάδες των ορεινών.

2) από το ταμείο “σατα” θα βάλει εργολαβία από τον Αύγουστο και υποσχέθηκαν  πως  μέχρι τον Οκτώβρη θα έχουν  προχωρήσει στις αποκαταστάσεις των υποδομών του χωριού,  των συνοικισμών όπως και των κοινοτικών/αγροτικών δρόμων.

Β) Από την σύσκεψη με αντιπεριφερειάρχη αποφασίστηκε:

1) να στείλει μηχάνημα άμεσα και για 3 μέρες να καθαρίσει και να  ανοίξει το δρόμο  Ραχούλα – Παλιοζογλωπι – Ίταμος (Παναγία – Αη – Λια – Σωτήρος)

2) Για την κανονική αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ραχούλα- Ιτάμου όμως δήλωσαν αδυναμία χρηματοδότησης του έργου και πρότειναν παρέμβαση στο υπουργείο υποδομών μετά τον Αύγουστο με τον περιφερειάρχη τον δήμαρχο ακόμη και με την συμμετοχή μας για να τους πείσουμε να συμπεριληφθεί  στο πρόγραμμα αποκατάστασης της εταιρίας που έχει αναλάβει όλα τα υπόλοιπα έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι να γίνει αυτό θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε , να ενημερώνουμε, να μαζεύουμε υπογραφές και να πιέζουμε αναδεικνύοντας τα υπαρκτά προβλήματα  έτσι ώστε να συμβάλλουμε στην εξεύρεση λύσης.

Θέλουμε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα  από αυτές τις καταστάσεις καταστροφής και εγκατάλειψης να αποκατασταθεί ο ρημαγμένος  αλλά πανέμορφος και αγαπημένος  για εμάς τόπος που είναι όλη η κοιλάδα που ξεκινάει χαμηλά από το  κατεστραμμένο διτοξο ιστορικό γεφύρι  στα σύνορα με την Σέκλιζα και φθάνει μέχρι πολύ ψηλά  στις τραυματισμένες αλλά αγέρωχες και  όρθιες ακόμη δίδυμες κορφές του Ιτάμου.

 

Προηγούμενο άρθρο Κινητικότητες Εράσμους του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Πολωνία
Επόμενο άρθρο Οι Φτερωτές Διαδρομές συνάντησαν …. τις Θαλασσινές Διαδρομές και οι Χνουδωτές …. τις Ποιητικές Διαδρομές