Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Στο σκοτάδι η νέα χρονιά για τους μαθητές στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά


 Η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, καθώς οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά 20 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων και έξι μήνες μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα και ακόμα  κάνουν μάθημα σε Κοντέινερ και μάλιστα χωρίς ρεύμα, ενώ στο δημοτικό σχολείο του Κοσκινά δόθηκε ηλεκτροδότηση  πριν λίγες μέρες!

Παρά την ωραιοποιημένη εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η Κυβέρνηση για την γρήγορη αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις φυσικές καταστροφές του Ιανού και του σεισμού, η πραγματικότητα την διαψεύδει καθημερινά.

Ευθύνες έχει και η Δημοτική αρχή Παλαμά (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ), που επί της ουσίας αδιαφορεί εδώ και πολλούς μήνες ώστε να λύσει το πρόβλημα της στέγασης και την ηλεκτροδότησης του σχολείου.

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές στο νομό μας, ξεκίνησε με τεράστια προβλήματα σε υποδομές, καθαριότητα και μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία.

Η Κυβέρνηση δεν είχε χρόνο και χρήματα για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είχε όμως χρόνο για να κάνει το σχολείο χειρότερο με τους νόµους που ψήφισε, µέσα στην πανδηµία, µέσα στο καλοκαίρι, µε κλειστά σχολεία με στόχο:

‣ Να διώχνει τη δική του ευθύνη, που είναι να στηρίζει όλα τα σχολεία, όλα τα παιδιά και τη φορτώνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

‣ Να βάλει νέα, µεγαλύτερα εµπόδια για να µορφωθούν και να σπουδάσουν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας.

Η Κυβέρνηση χρόνο είχε. Χρήµατα είχε. Πολιτική βούληση δεν είχε. Και τα δισεκατοµµύρια ευρώ που πήρε τα χαρίζει “αριστερά και δεξιά”. Κάνει τα χατίρια σε µεγάλες εταιρείες του τουρισµού, των µεταφορών, των κατασκευαστικών ομίλων με τις απευθείας αναθέσεις για αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές.

Την ίδια ώρα που στον 21ο αιώνα μαθητές στο νομό μας κάνουν μάθημα στο σκοτάδι και σε κοντέινερ, η Κυβέρνηση  ιδιωτικοποιεί την ΔΕΗ ενώ κλείνει νέες πολεμικές συμφωνίες με την Γαλλία για την αγορά φρεγατών και αεροπλάνων πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απαιτούμε σήμερα:

  • Να εξασφαλιστεί η ηλεκτροδότηση στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παλαμά
  • Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση με ευθύνη του κράτους νέου σχολικού συγκροτήματος ώστε οι μαθητές να μην κάνουν μάθημα σε κοντέινερ.
  • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.
  • 15 µαθητές ανά τάξη, µέτρα αραίωσης των σχολικών τάξεων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Έρευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εχθροί που απειλούν τις καρπουζιές και πώς να τις προστατεύσετε