Ειδήσεις

ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η διέξοδος για τους λαούς


Οι κλαδικές οργανώσεις της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ την Τρίτη 31 Μάη στον πεζόδρομο του 3ου δημοτικού σχολείου στο Παυσίλυπο, οργάνωσαν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η διέξοδος για τους λαούς» μέσα από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης εποχής». Ομιλητής ήταν ο Αλέξης Ζορμπάς μέλος του ΓΠ Θεσσαλίας.

Ο Αλέξης Ζορμπάς αναφέρθηκε στην πλούσια εκδοτική δραστηριότητα της «Σύγχρονης Εποχής» και του ΚΚΕ για το θέμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στη συνέχεια, στάθηκε μεταξύ των άλλων στις αιτίες αυτού του πολέμου στην Ουκρανία που γίνεται ουσιαστικά ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία, την Κίνα και τους συμμάχους τους από την άλλη, που οδηγούνται στην πολεμική αναμέτρηση επειδή πια δεν μπορούν να συμφωνήσουν «ειρηνικά» στο μοίρασμα των αγορών, των εδαφών, στον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων, των αστικών τάξεων του κάθε καπιταλιστικού κράτους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη μετατροπή της χώρας και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας σε ιμπεριαλιστικό στρατιωτικό προγεφύρωμα, με τη διεύρυνση των αμερικανικών βάσεων στη Λάρισα, στο Στεφανοβίκειο, στον Βόλο  και αλλού, τονίζοντας ότι ο σχεδιασμός αυτός εκθέτει τον λαό σε μεγάλους κινδύνους και μετατρέπει τη χώρα σε στόχο.

Ανέδειξε ακόμα τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου και της ελληνικής εμπλοκής, με την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια, τονίζοντας ότι και σήμερα η εργατική τάξη και ο λαός έχουν απέναντι τους ίδιους που είχαν και πριν από τον πόλεμο: Την αστική τάξη, τις κυβερνήσεις, το κράτος. Καταλήγοντας επισήμανε ότι η πραγματική διέξοδος για τους λαούς βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή των αιτιών που γεννάνε τον πόλεμο.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Στον χώρο λειτούργησε και έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της ΣΕ σχετική με το θέμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ Κ. Τσιάρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Επόμενο άρθρο Θεατρική παράσταση από την Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας