Ειδήσεις

Θεατρική παράσταση από την Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ‘Τρίτος Όροφος’ σε συνεργασία με την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας παρουσιάζουν σε διασκευή, το έργο του Άλμπερτ Γκέρνυ ‘Η Τραπεζαρία’, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Καρδίτσας.

Η πολυπληθής και πολυπράγμων ομάδα φοιτητών από τον Βόλο παρουσιάζει τη δική της ανάγνωση ενός πληθωρικού έργου που περιλαμβάνει (σχεδόν) τα πάντα: χιούμορ, αγωνίες, προβληματισμούς, μικρές και μεγαλύτερες συγκρούσεις, διαχρονικά και πάντα επίκαιρα διλήμματα.

Η Θεατρική Ομάδα ‘Τρίτος Όροφος’ αριθμεί 57 μέλη που εργάζονται συλλογικά σε όλες τις φάσεις δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης, από τη συγγραφή και διασκευή του κειμένου μέχρι την σκηνογραφία και την ενδυματολογία. Με τις δράσεις της, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο και την εκπαίδευση προσπαθεί διαρκώς να θυμίζει εκείνο το είδος των παραστατικών τεχνών που αναδεικνύουν την ομάδα, που εκφράζουν προβληματισμούς, που ανησυχούν δημιουργικά και που γίνονται το μέσο να ακουστούν οι φωνές αυτών που αύριο θα αλλάξουν τον κόσμο.

Εμψύχωση – Σκηνοθεσία: Μαρία Καραζάνου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Τζούδα

Ομάδα Σκηνογραφίας: Μάριον Γαλάνη, Σωτηρία Γραφάκου, Λυδία Μιχαηλίδου, Κατερίνα Μήτα, Κωνσταντίνος Σαλταπίδας

Ομάδα Ενδυματολογίας:  Μαριαλένα Λευκοπούλου, Θεοφανία Νικολογιάννη, Δέσποινα Αθανασιάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Αγγελική Κουλιανού

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Ωστόσο λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα:

6947552102 – 6959230265  & 6940944023

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ: Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η διέξοδος για τους λαούς
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων