Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών: Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας


Επί ένα χρόνο η κυβέρνηση ασκεί εγκληματική πολιτική «διαχείρισης» της πανδημίας. Μετράμε σχεδόν 11.500 νεκρούς (από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 15-5-21) με το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό στα όρια της κατάρρευσης. Θα γεμίζαμε σελίδες αν παραθέταμε τα κυβερνητικά ψέματα και αν περιγράφαμε τον βιασμό της νοημοσύνης μας από την καταιγίδα παραπληροφόρησης, που «ρέει» από τις οθόνες των ταϊσμένων με δημόσιο χρήμα ΜΜ«Ε».

Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς είχαμε σχεδόν επτά μήνες τηλε«εκπαίδευσης», με μικρές παρενθέσεις δια ζώσης μαθημάτων, όπου τα σχολεία άνοιγαν, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και έκλειναν ξαφνικά, μόλις τα κρούσματα εκτοξεύονταν. Πριν από μια εβδομάδα τα σχολεία άνοιξαν ξανά, με το μοναδικό «υπερόπλο» 2 self-test την εβδομάδα, αλλά συνεχίζουμε με 1 self-test, γιατί έτσι αποφάσισε η κυβέρνηση, ενώ κανένα επιπλέον μέτρο για την προφύλαξη της υγείας των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών δεν έχει παρθεί. Είναι επιλογή της κυβέρνησης να εγκαταλείπει το δημόσιο σύστημα υγείας και το δημόσιο σχολείο.

Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ εργάζονταν πυρετωδώς και επέβαλε πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων: τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και -για πρώτη φορά εδώ και 135 χρόνια- ουσιαστικά καταργεί το οκτάωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με το νομοθετικό έκτρωμα «Χατζηδάκη». Επιπλέον, θέτει «εκτός νόμου» το δικαίωμα των εργαζόμενων να συγκροτούν ανεξάρτητη από το κράτος και την κυβέρνηση συλλογική δράση. Θεσμοθετεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα όσων ασκούν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, νομιμοποιεί την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ανοίγει το δρόμο για διώξεις όσων υπερασπίζονται το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και απεργία.

Σ΄ αυτό το σκηνικό οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες σιωπούν.

Όμως οι κινητοποιήσεις των φοιτητών, ενάντια στη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας (ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη) όπως και οι μαζικές αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στο κυβερνητικό κρεσέντο καταστολής, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε προσωρινή αναδίπλωση.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας! Προτάσσουμε τις διεκδικήσεις μας για το Δημόσιο Σχολείο, την εργασία και τη ζωή μας!

  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια! Καμία μείωση των εισακτέων
  • Κάτω τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης – όχι στην κατάργηση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων!
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τα δημοκρατικά δικαιώματα! Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
  • Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Να καταργηθούν ΟΙ ΝΟΜΟΙ: 4692/20, 4763/20 για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και ο ν. 4777/21 για την πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό! Υιοθετούμε όλα τα δίκαια αιτήματα και διεκδικήσεις των Υγειονομικών για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας
Όλοι και όλες, την Τρίτη 18/5, στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στο προαύλιο του Εσπερινού Σχολείου

 

 

 

 

για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν (αντιεκπαιδευτικά μέτρα, νομοσχέδιο για τα εργασιακά, πρότυπα – πειραματικά, διορισμοί κ.ά.) και να διαμορφώσουμε αγωνιστικό πρόγραμμα

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Την πόλη των Σοφάδων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Γιώργος Κωτσός