Ειδήσεις

Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας: Ενωμένοι στον αγώνα! Καμιά υποχώρηση!


Η κυβέρνηση της ΝΔ με όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς (δικαστικούς και διοικητικούς) και τα παρακρατικά-ΜΜΕ αφού δεν κατάφεραν να σταματήσουν το εκπαιδευτικό κίνημα αντίστασης,  το ποινικοποιούν. Με μια κατάπτυστη και συνταγματικά έωλη απόφαση κήρυξαν την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση παράνομη και καταχρηστική. Στην ουσία κήρυξαν τον πόλεμο σε όποιον ακόμη αντιστέκεται. Γνωρίζουν πως αν υποτάξουν τους εκπαιδευτικούς θα μπορούν ανεμπόδιστα να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση.

«Τώρα τα μάτια μου ανοιχτά/ κι η ματωμένη μου γροθιά/ πετάει κάτω της ανάγκης τα καρφιά!

Περιμένουν να φοβηθούμε, να σκύψουμε το κεφάλι, να σταματήσουμε ν’ αγωνιζόμαστε. Κάνουν λάθος. Ξέρουμε πολύ καλά τις δυσκολίες και πως απέναντί  μας έχουμε δικαστές, αστυνομία-ΜΑΤ και το  Υπουργείο με όλα τα γρανάζια του, από τον Γενικό Γραμματέα  και τους νέους επιθεωρητές μέχρι τον τελευταίο  σφουγγοκωλάριο της εξουσίας. Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως δεν υπάρχει δρόμος για υποχώρηση. Γιατί η υποχώρηση σημαίνει κάτι περισσότερο από ήττα, σημαίνει διάλυση.

«Γυρνάω ανάποδα το χθες/ καίω κρυμμένες ενοχές/ μα δεν σηκώνουν άλλο φόβο οι εποχές»

Δεν  φοβόμαστε!  Σήμερα που ο αγώνας είναι η μόνη μας επιλογή είναι ανάγκη όσο ποτέ να υπερασπιστούμε την ενότητα. Γιατί ό,τι πετύχαμε το χρωστάμε στην ενότητα και τον αγώνα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε. Να μην αφήσουμε τη συγκυριακή πλειοψηφία της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-Δίκτυο) να λοξοδρομήσει και να οδηγήσει τον κλάδο στην ηττοπάθεια. Να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση του αγώνα χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Μέσα από γενικές συνελεύσεις να επιβεβαιώσουμε την θέλησή μας να προχωρήσουμε. Εμείς, η βάση του κλάδου, όλοι μαζί, χωρίς ανάθεση αλλά με ανάληψη της ευθύνης αγωνιζόμαστε και επιβάλλουμε την ενότητα από τα κάτω.

«Δώσε γαρύφαλλο σε χέρι παιδικό/ και ένα χάδι χάρισέ του μαγικό/ Κι αν δεις χαμόγελο γεμάτο με σκιές

δείξ’  του πως βγαίνει απ’  τ’ όνειρο ο λεκές!»

Δεν υποσχόμαστε ευκολίες. Μόνο κόπους και αγώνα! Χωρίς αυτούς η μόνη σιγουριά είναι η ήττα. Κι η ήττα δεν είναι επιλογή!

-Να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασίζουμε την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής είτε από το ΔΣ της ΔΟΕ είτε από τα α/θμια σωματεία.

-Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα για να συμμετέχουν όσο περισσότεροι συνάδελφοι είναι δυνατόν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση.

-Μέχρι να γίνει αυτό μπλοκάρουμε την αξιολογητική διαδικασία με κάθε μέσο και ενεργοποιούμε τις στάσεις εργασίας (που η απόφαση δεν έχει βγάλει παράνομες).

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή της Τυρινής - Όρθρος και Θεία Λειτουργία
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κλοπή πετρελαίου