Ειδήσεις

Κοπή βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως


Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο “Έπαυλη” στο Καλλιφώνι Καρδίτσας, η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Γ.Φ.Τ. της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, Πρόεδρος του Γ.Φ.Τ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ιωάννης Καραμούζης.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κων/νος Τέλιος, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιωτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικόδημος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Β’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Φιλανθρωπία και Προσφορά»


Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και μοίρασε τα κομμάτια στα Σπίτια Αγάπης και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία και ευχήθηκε καταλλήλως.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, έκανε τον απολογισμό του Ιδρύματος και προσπάθησε να μεταφέρει παραστατικά στιγμές που βίωσαν κατά αυτούς τους 4 μήνες από τις κατακλυσμιαίες πλημμύρες του Daniel.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος ανέφερε ότι όλο αυτό το έργο έγινε με την βοήθεια όλων.


Δήλωσε ότι «όλοι περάσαμε δύσκολα και εγώ είμαι απαιτητικός, το γνωρίζω αλλά ξέρω και εσάς και τις δυνατότητες σας»
Σας ευχαριστώ όλους σας για αυτήν την βοήθεια! Αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας, αλλά οφείλουμε όλοι ένα ευχαριστώ στον π. Θεόκλητο που όλους αυτούς τους μήνες υλοποίησε όλο το φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως και με τις εντολές μου προσπαθεί από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ αγόγγυστα και ακούραστα να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά, η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Τα αγγελάκια »και ο μουσικοχορευτικος όμιλος «Καραγκούνα».
Τέλος έγινε η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς όπου κληρώθηκαν πλούσια δώρα.

Προηγούμενο άρθρο Να παρθούν τώρα τα αναγκαία μέτρα για τη στήριξη και την ανακούφιση των γεωργοκτηνοτρόφων του δήμου
Επόμενο άρθρο Στον Ε65 στήνουν μπλόκο οι αγρότες την Τετάρτη