Ειδήσεις

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην Καρδίτσα


Με το σύνθημα «Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για “το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό” – Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα» διεξάγεται το 48ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καρδίτσα, όπως και σε όλη τη χώρα. Το σύνθημα είναι εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

“Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να ‘χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό. Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ’ τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη….”
Μετά από ένα πλούσιο πρόγραμμα προφεστιβαλικών δραστηριοτήτων από την Τομεακή Οργάνωση Καρδίτσας της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Λουμάκη.
Θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία από τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου και νεανικά τοπικά συγκροτήματα.

Προηγούμενο άρθρο Πανήγυρις Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων
Επόμενο άρθρο Οδηγός προστασίας για την υπαίθρια αγγουριά