Ειδήσεις

Κώστας Τσιάρας: Μέχρι το τέλος του έτους ο νέος Ποινικός Κώδικας


Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής για την τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μπροστά μας υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για να επισπευστεί η πολιτική δίκη, με κορυφαία μεταρρύθμιση την ένταξη στο δικαιϊκό σύστημα της Πιλοτικής Δίκης προκειμένου να στηριχθούν οι πλέον αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας.

Πρόκειται να ψηφιστούν αλλαγές στον ποινικό κώδικα και να αντιμετωπιστούν ζητήματα που δημιουργούσαν τεράστια ανασφάλεια στην ελληνική κοινή γνώμη.

Θα έχουμε ένα νέο νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών που θα υπηρετεί μια εντελώς διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα σε σχέση με την επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών και βεβαίως θα ψηφίσουμε το νέο κώδικα οργανισμού Δικαστηρίων και δικαστικών λειτουργών, κλείνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο μεταρρυθμιστικού σχεδιασμού που υλοποιούμε βήμα-βήμα τα τελευταία δύο χρόνια».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Με ένα φανταστικό ποδήλατο γνωρίζω τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ ΚΔΘ: Νέος Αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής και Γραμματέας Αντιπροσωπείας