Ειδήσεις

Κώστας Τζέλλας στο Ράδιο Ηχόραμα: Την απάντηση θα την πάρουν τώρα με τα τρακτέρ στο δρόμο


«Την απάντηση θα την πάρουν τώρα με τα τρακτέρ στο δρόμο» επεσήμανε στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM) ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας, μιλώντας για τις νέες κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι αγρότες από την περασμένη Δευτέρα αλλά και για τα όσα δήλωσαν τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου που περιόδευσε στο Νομό επί τετραήμερο.

Ο κ. Τζέλλας εμφανίστηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη, σημειώνοντας πως πρόκειται για αγώνα επιβίωσης.

Από τη Δευτέρα, εξάλλου, τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί στις πλατείες και τις εισόδους των χωριών και την Τετάρτη 17 του μήνα θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά ώστε να συζητηθεί η κατάσταση και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Μιλώντας στο Ράδιο Ηχόραμα, ο κ. Τζέλλας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Μετά την απόφαση που είχε πάρει η Ομοσπονδία, βγάζουμε τα τρακτέρ στις πλατείες. Εμείς εδώ στον Παλαμά τα βγάλαμε στην είσοδο της πόλης.

Είναι σημαντική η κινητοποίηση γιατί ακριβώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και ο κόσμος, όλοι μας, καταλάβαμε ότι αν δεν αγωνιστούμε τώρα για να μπορούμε να μείνουμε στα χωράφια και στα χωριά μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δώσει λύσεις από μόνη της.

Αυτό φάνηκε, εξάλλου, και με το κυβερνητικό κλιμάκιο που ήρθε εδώ και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες.

Στην ουσία, δεν είπαν τίποτα το καινούργιο, πέρα από αυτά που είχαν ήδη ανακοινώσει.

Από την άλλη, είπαν να κάνουμε υπομονή για την αποζημίωση χωρίς να μας πουν το ύψος της αποζημίωσης. Μας είπαν ότι θα τη δώσουν μέχρι τον Ιούνιο.

Το πότε θα μας δώσουν χρήματα για να αντικαταστήσουμε τον εξοπλισμό που έχουμε χάσει από τις πλημμύρες, δεν ειπώθηκε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα.

Τι θα γίνει με το αρδευτικό δίκτυο; Τι θα γίνει με τα αναχώματα στα ποτάμια που δεν τα έχουν φτιάξει;

Δεν υπάρχει κανένα οργανόγραμμα. Άρα, ουσιαστικά, δεν έδωσε καμία απάντηση στα προβλήματα που έχουμε εμείς, στην αγωνία που έχουμε για να ζήσουμε και γι ΄ αυτό ακριβώς ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις.

Θα υπάρξει δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση που αντί να μας δεχτεί για να συζητήσουμε, ουσιαστικά έστειλε δυνάμεις καταστολής, έφερε τα ΜΑΤ, για να μην μας επιτρέψει ούτε καν να μπούμε στο Δημαρχείο.

Όσα σπίτια στον Παλαμά έχουν πάρει νερό, είναι μέσα στην υγρασία, μέσα στη μούχλα και πληρώνουμε τρεις και τέσσερις φορές επάνω πετρέλαιο για να τα ζεστάνουμε αυτά τα σπίτια, χωρίς η κυβέρνηση να δώσει μια λύση ουσιαστική.

Να έχουμε αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης. Να είναι φθηνό. Πως θα ζεσταθεί ο κόσμος; Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουμε.

Υπάρχει κόσμος που δεν έχει πάρει τα 6.600 ευρώ. Υπάρχει κόσμος που ζει στο ενοίκιο και δεν έχει πάρει το επίδομα ενοικίου που έταξαν. Πότε θα δοθούν αυτά; Τώρα τα χρειάζεται ο κόσμος τα χρήματα. Πότε θα τα δώσουν; Του χρόνου; Οι ανάγκες του κόσμου είναι τώρα.

Την απάντηση θα την πάρουν τώρα με τα τρακτέρ στο δρόμο. Και ξέρουν και όλοι οι συνάδελφοί μας ότι όταν βγούμε δυναμικά στο δρόμο, σίγουρα θα κερδίσουμε πολύ περισσότερα από το να καθόμαστε στους καναπέδες στα σπίτια μας που ούτως η άλλως και οι καναπέδες έχουν ΄΄πνιγεί΄΄ και τους έχουμε πετάξει.

Την Τετάρτη θα έχουμε στις επτά και μισή το απόγευμα πανθεσσαλική σύσκεψη εδώ στον Παλαμά και από εκεί και πέρα θα δούμε πως, οργανωμένα πλέον στη Θεσσαλία, θα βγούμε πιο δυναμικά, με συλλαλητήρια, με το να βγούμε σε εθνικές οδούς.

Ούτως η άλλως η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων είναι για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Γενάρη να βγούμε στους δρόμους και να δημιουργήσουμε μπλόκα.

Αυτό θα κάνουμε και εμείς και πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι, μέσα από την κουβέντα, θα βρούμε τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να ζητήσουμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουμε».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για την κατασκευή νέων σταβλικών εγκαταστάσεων για τους πληγέντες κτηνοτρόφους
Επόμενο άρθρο Έξτρα οικονομική ενίσχυση για επιχειρήσεις του Παλαμά