Ειδήσεις

Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για την κατασκευή νέων σταβλικών εγκαταστάσεων για τους πληγέντες κτηνοτρόφους


Ομάδα κτηνοτρόφων από το Νομό Καρδίτσας επισκέφθηκε το Βουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργο Κωτσό και είχε αναλυτική συζήτηση μαζί του αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τον καταστροφικό κατακλυσμό του DANIEL.

Hσυνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της έλευσης κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλία όπου παρουσιάστηκε το σύνολο της κυβερνητικής προσπάθειας για την επούλωση των πληγών από την καταστροφή της πλημμύρας του Σεπτεμβρίου.

Τα κυρίαρχα ζητήματα που τέθηκαν στο Βουλευτή από την ομάδα των κτηνοτρόφων είχαν να κάνουν:

  • Πότε θα υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για κατασκευή νέων και σύγχρονων σταβλικών εγκαταστάσεων σε αντικατάσταση των καταστραμμένων από την πλημμύρα.
  • Αν θα υπάρξει μέριμνα για των αποζημίωση των ξεγεννημένων μικρών αρνιών που πνίγηκαν από τα νερά και δεν ήταν ασφαλισμένα στον ΕΛΓΑ.

Ο κ. Κωτσός επικοινώνησε αμέσως αρχικά με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΤ κ. Παπαγιαννίδη και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο.

Ο κ. Παπαγιαννίδης ενημέρωσε πως η σχετική εγκύκλιος (για την ενεργοποίηση του μέτρου 5.2 του ΠΑΑ μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων σύγχρονων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων) θα εκδοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ενώ η προκήρυξη της σχετικής πρόσκλησης για τους ενδιαφερόμενους κτηνοτρόφους προκειμένου να υποβάλλουν το φάκελό τους, γίνεται προσπάθεια να  δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν σχετικό αίτημα μέσω των συλλογικών τους οργάνων με το οποίο να ζητούν αποζημίωση για τα νεογέννητα αρνιά που δεν ήταν ασφαλισμένα και πνίγηκαν κατά τη διάρκεια του DANIEL, ώστε να υπάρξει σχετική μέριμνα και γι’ αυτό το ζήτημα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης τηλεμετρίας θέτει σε λει-τουργία η ΔΕΥΑΚ
Επόμενο άρθρο Κώστας Τζέλλας στο Ράδιο Ηχόραμα: Την απάντηση θα την πάρουν τώρα με τα τρακτέρ στο δρόμο